Αναστασία Τουρούτογλου

Πολυοργανοπαίκτρια, συνθέτρια, ερμηνεύτρια, και παιδαγωγός, η Nana Simopoulos είναι μια ελληνικής καταγωγής μουσικός από τη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία έχει να επιδείξει πλήθος διακρίσεων στα 57 της χρόνια: ανάμεσά τους, συναυλίες με θρύλους της τζαζ σαν τον Don Cherry και τον Charlie Haden, αλλά και εμφανίσεις με την όπερα της Νέας Υόρκης και την Ιταλική Συμφωνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας R.A.I.

Μετά από μεγάλο διάστημα δισκογραφικής απουσίας (εξαιρουμένης της συμμετοχής της στο Meditations With The Orishas I το 2011), η Simopoulos επέστρεψε φέτος με το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ εδώ και μια 15ετία. Το Skins τη βρίσκει να κινείται στα world fusion μονοπάτια τα οποία την καθιέρωσαν, έχοντας στο πλάι της τον Αμερικανό σαξοφωνίστα Dave Liebman και τον (αείμνηστο) βιρτουόζο στο ινδικό όργανο σαράγκι Ustad Sultad Khan.

Στα πλαίσια της προώθησης του άλμπουμ, το επιτελείο της δημιουργού έδωσε στη δημοσιότητα το βιντεοκλίπ για το κομμάτι "Pathways" (βασισμένο στα γραπτά μιας Σούφι ποιήτριας από τον 12ο αιώνα), το οποίο και μπορείτε να δείτε αμέσως παρακάτω.

{youtube}ciTX7WH4-tE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured