Ναταλία Πετρίτη

Χτυπημένος από τον κορονοϊό έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός Μπάμπης Αργυρίου, που αποτέλεσε σπουδαία φιγούρα για την εναλλακτική μουσική κοινότητα, τόσο της Θεσσαλονίκης, όσο και ολόκληρης της Ελλάδας.

Δημοσιογράφος μουσικής, μουσικοκριτικός, εκδότης, παραγωγός και λογοτέχνης, άγγιξε χιλιάδες μουσικόφιλους μέσα από τα κείμενά του, εξέδωσε το ιστορικό Rollin Under fanzine, δημιούργησε τη Lazy Dog Records και επηρέασε μέσα από τη δουλειά του μια ολόκληρη γενιά εγχώριων μουσικών παραγωγών.

argyriou

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στα σαράντα χρόνια της πορείας του βρέθηκε πίσω από τη γέννηση των Ράδιο Free (1980-87), Rollin Under fanzine (1985-91), Lazy Dog Records (1985-2005), MiC Books (2013-) και MiC.gr (2000-). Ο ίδιος διατηρούσε και τον προσωπικό του ιστότοπο με τα κείμενα του. Έγραψε επίσης δυο μυθιστορήματα, με τη μουσική να παίζει επίσης κεντρικό ρόλο σε αυτά, τα  Έχω όλους τους δίσκους τους του 2013 και Προτιμώ τα παλιά τους του 2015. Εξέδωσε επίσης μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο Άλμπουμ διασκευών, το 2019.

rolling-under

H ομάδα του Avopolis τον αποχαιρετά με συγκίνηση.

Δείτε εδώ το αποχαιρετιστήριο κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Mic.gr.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured