Αναστασία Τουρούτογλου

 
Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του στη χθεσινή Lifo, ο Φώντας Τρούσσας κατέγραψε τους 10 πιο ακριβούς ελληνικούς δίσκους των χρόνων της Κρίσης. 
 
Πιο συγκεκριμένα, κοίταξε σε τι τιμές πωλήθηκαν διάφοροι αναντίρρητα πολύ σπάνιοι δίσκοι της εγχώριας παραγωγής στο eBay και στο discogs, μεταφράζοντας τις τιμές σε ευρώ, όπου χρειάστηκε, για τη διευκόλυνση των αναγνωστών. 
 
Στη λίστα φιγουράρουν, μεταξύ άλλων, ο ομώνυμος δίσκος των 4 Επιπέδων Της Ύπαρξης (1976) –ο οποίος έγινε περιζήτητος μετά το sample που πήρε από εκεί ο Jay-Z για το "Run This Town"– το soundtrack του Γιάννη Μαρκόπουλου για την ταινία του Δημήτρη Κολλάτου Ο Θάνατος Του Αλέξανδρου (1966), το soundtrack του Βαγγέλη Παπαθανασίου για την ταινία του Henry Chapier Sex And Power (1970), αλλά και το υποτιμημένο στα χρόνια του Greece Goes Modern του Μίμη Πλέσσα με τους Orbiters (1967), που σε πρόσφατα χρόνια είδαμε να επανεκδίδεται από τη b-Otherside Records. 
 
Όπως μπορείτε να δείτε, οι τιμές είναι πραγματικά αστρονομικές. Το πλήρες άρθρο του Φώντα Τρούσσα (απ' όπου και το εξώφυλλο του soundtrack του Μαρκόπουλου) βρίσκεται εδώ
 

{youtube}yVA-xTBeHyM{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured