Δελτίο Τύπου

MIXALIS_RAKINTZIS_WEB

Το Principal Club Theater τo Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και το Gagarin205 την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, υποδέχονται τον Μιχάλη Ρακιντζή, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής pop σκηνής, για δύο συναυλίες – αναδρομή σε ολόκληρη τη μουσική σταδιοδρομία του, από την εποχή των Scraptown μέχρι σήμερα. Επίσης, θα ακουστούν και τραγούδια που έχει γράψει για άλλους γνωστούς καλλιτέχνες (Σοφία Αρβανίτη, Βασίλη Καρρά, Ελένη Δήμου, Ian Gillan, Bonnie Tyler), ενώ το μουσικό πρόγραμμα θα συνοδεύεται από την προβολή οπτικού υλικού. Ο Μιχάλης θα πλαισιώνεται από DJ - VJ SET Elvin και Karma. Συμμετέχει ο Rapper Alex Trigs.
Ο Μιχάλης Ρακιντζής δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για έναν από τους διασημότερους συνθέτες στιχουργούς και ερμηνευτές στην Ελλάδα, με 16  χρυσούς και πλατινένιους δίσκους στο ενεργητικό του. Είναι ίσως από τους λίγους στη χώρα μας με τόσο πλούσιο μουσικό παρελθόν αλλά και μέλλον…
Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά η καταγωγή του είναι από την Κρήτη. Ασχολήθηκε με τη μουσική από 10 χρόνων, παίζοντας κιθάρα και συμμετέχοντας σε σχολικά γκρουπ. Σπούδασε Μηχανολογία στο Λονδίνο και παράλληλα έπαιζε μουσική με το συγκρότημα Funk And Reggae.
Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 υπήρξε ο ιδρυτής, εμπνευστής, και ερμηνευτής  του αξεπέραστου reggae-funk group SCRAPTOWN, ηχογραφώντας 3 albums. Το ΄΄Viva Sahara΄΄ κατάφερε να εκτοξεύσει στα ύψη το group τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα Ευρωπαϊκά charts!
Ο Μιχάλης αποφασίζει ν' ακολουθήσει solo καριέρα και το 1987 κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο "Μωρό μου φάλτσο". Ο Μιχάλης γράφει POP τραγούδια - είδος άγνωστο μέχρι τότε στην Ελλάδα - συνδέοντας τα με Rock ήχους αλλά και ανατολίτικες μελωδίες. Μ' αυτό τον τρόπο σε συνδυασμό με το αδαμάντινο ταλέντο του σαν συνθέτης, κατορθώνει να δημιουργήσει το προσωπικό και ταυτόχρονα αναγνωρίσιμο μουσικό του στύλ. Αυτή η αλλαγή στον ελληνικό μουσικό χώρο γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από τον κόσμο. Ο Μιχάλης αποκτά φανατικούς θαυμαστές που τον ακολουθούν παντού. Το "Μωρό μου φάλτσο" σύντομα γίνεται "χρυσό".
Τις χρονιές 1989-90 ακολουθούν άλλοι δύο δίσκοι, "Δικαίωμα για 1+1" και "Απαγωγή", που γίνονται κι αυτοί χρυσοί, καθώς κι ένα soundtrack της ταινίας του Γιάννη Δαλιανίδη με τίτλο "Ισόβια".
 Συμβαδίζοντας με τις εξελίξεις, γίνεται ένας από τους πρώτους στη χώρα μας που χρησιμοποιεί computers για να συνθέσει μουσική.
Ο Μιχάλης με λίγα λόγια, είναι ένας πρωτοπόρος που δημιούργησε μία σχολή στη μουσική, πάνω στην οποία ΄΄πάτησαν΄΄ πολλοί… Κατάφερε χάρη στο ταλέντο του και μόνο, να προτείνει νέα ακούσματα, νέους ήχους και νέες τεχνικές.
Με μια πορεία που αγγίζει σε διάρκεια τα τριάντα χρόνια, ο Μιχάλης Ρακιντζής χάραξε τον δικό του ξεχωριστό δρόμο στην μουσική σκηνή της χώρας μας, αλλά, και του εξωτερικού. Είναι ο αγαπημένος δημιουργός χιλιάδων μουσικόφιλων κυρίως επειδή έχει ένα άκρως χαρακτηριστικό και απόλυτα αναγνωρίσιμο ήχο και στυλ, ενώ σαν άνθρωπος είναι  πάντα σεμνός και χαμηλών τόνων.
Ο Μιχάλης παραμένει ένας ΄΄εραστής της τέχνης΄΄ και συνεχίζει να δημιουργεί με κεντρικό άξονα την ίδια του την ψυχή..!
http://www.rakintzis.com/
http://www.myspace.com/rakintzis
ΜΙΧΑΛΗΣ  ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ  LIVE
PRINCIPAL CLUB THEATER  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
Τιμή Εισιτηρίου στην προπώληση: 10 ευρώ
Τιμή Εισιτηρίου στο ταμείο την ημέρα διεξαγωγής της συναυλίας:  15 ευρώ
Η ηλεκτρονική προπώληση (e-tickets) έχει ήδη αρχίσει στο http://DJV.GR
ενώ η προπώληση στο Τicket Ηouse (Μητροπόλεως 102, τηλ. 2310 264880) και Metropolis  (Τσιμισκή 33, τηλ. 2310 250072-4 ) θα ξεκινήσει την Τετάρτη  30 Νοεμβρίου.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured