O David Byrne παραλαμβάνει το εμβληματικό υπερμέγεθες κοστούμι του από το καθαριστήριο, 40 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Stop Making Sense, της ταινίας του Jonathan Demme, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα μουσικά φιλμ όλων των εποχών.

Ήταν Δεκέμβριος του 1983 όταν ο Jonathan Demme βιντεοσκόπησε τρεις εμφανίσεις των Talking Heads στο Hollywood Pantages Theater στο Los Angeles για να σκηνοθετήσει τη live ταινία Stop Making Sense που κυκλοφόρησε την αμέσως επόμενη χρονιά, καταπλήσσοντας κοινό και κριτικούς. 40 ολόκληρα χρόνια αργότερα, η A24 αποφάσισε να επανακυκλοφορήσει την ταινία σε αποκατεστημένη 4Κ κόπια. Η επετειακή προβολή θα συνδυαστεί με μια νέα deluxe εκδοχή του soundtrack της ταινίας, σε Dolby Atmos mix, η οποία θα περιλαμβάνει και δύο ακυκλοφόρητες ως τώρα εκδοχές των "Cities" και "Big Business / I Zimbra".Το διπλό βινύλιο αναμένεται στα δισκοπωλεία στις 18 Αυγούστου από τη Rhino. 

Ο David Byrne, πάλαι ποτέ frontman των Talking Heads συμμετείχε στο soundtrack της βραβευμένης με 7 Όσκαρ ταινίας του Α24 Τα Πάντα Όλα, με το κομμάτι "This Is A Life", μαζί με τη Mitski και τους Son Lux, το οποίο μάλιστα, καθώς ήταν υποψήφιο για Όσκαρ, ερμήνευσε ζωντανά στην τελετή απονομής, με αξεσουάρ τα περιβόητα δάχτυλα-λουκάνικα που εμφανίζονται στην ταινία. 

Δείτε την ερμηνεία του David Byrne στα Oscars 2023

Η τελευταία φορά που το Stop Making Sense είχε προβληθεί στην Ελλάδα ήταν το 2017, στο πλαίσιο του Athens Open Air Film Festival.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured