Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών ο Michael Constantine, που υποδύθηκε τον Gus Portokalos, πατέρα της Nia Vardalos στην blockbuster ταινία My Big Fat Greek Wedding.

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας Constantine ενημέρωσε τα μέσα ότι ο Michael Constantine έφυγε από τη ζωή από φυσικά αίτια.

Στο My Big Fat Greek Wedding, ο Constantine υποδύθηκε τον πεισματάρη πατέρα της Nia Vardalos και ιδιοκτήτη ελληνικού εστιατορίου, που έκανε τη ζωή της κόρης του δύσκολη όταν αυτή ανακοίνωσε στην οικογένειά της ότι θα παντρευόταν έναν αλλοδαπό.

Το My Big Fat Greek Wedding, που έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες το 2002, αποτέλεσε την επιτυχία-έκπληξη της χρονιάς, με εισπράξεις που άγγιξαν τα 350 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Ολόκληρο το cast της ταινίας υπήρξε επίσης υποψήφιο για SAG Award για την ερμηνεία του.

Ο Constantine ερμήνευσε επίσης με επιτυχία τον διευθυντή Λυκείου Seymour Kaufman στη σειρά του ABC, Room 222, για την οποία κέρδισε Emmy Award Β’ Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία το 1970. Ήταν ξανά υποψήφιος για το ίδιο βραβείο, αλλά και για Χρυσή Σφαίρα για τον ίδιο ρόλο το 1971.  

Μετά το τέλος του Room 222, ο Constantine πρωταγωνίστησε στο δικαστικό δράμα του NBC, Sirota’s Court, για το οποίο υπήρξε και πάλι υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα.

Στη φιλμογραφία του περιλαμβάνονται επίσης οι σειρές The Twilight Zone, Perry Mason, The Dick Van Dyke Show, Remington Steele και Law & Order.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured