Με την συνθήκη του κορονοϊού να έχει στερήσει στους φίλους του μπάσκετ την επερχόμενη σειρά playoffs του NBA που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει χτες 18 Απριλίου, το αθλητικό δίκτυο ESPN σώζει την παρτίδα και βγάζει στον αέρα το πολυαναμενόμενο documentary για τις μέρες και τα έργα του Michael Jordan και των Chicago Bulls. 

Ξεκινώντας από το τέλος προς την αρχή, το πρώτο επεισόδιο εστιάζει στον Οκτώβριο του 1997. Τότε που όλοι θεωρούσαν τον Τζόρνταν (και μάλλον ήταν) ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στον πλανήτη.

Ο τίτλος "The Last Dance", ήταν ο τίτλος από το σχέδιο που παρέδωσε στους παίχτες εκείνη την χρονιά ο σπουδαίος coach των Bulls, Phil Jackson. Σχεδόν κάθε χρόνο το έκανε αυτό. Παρέδιδε ένα σχέδιο στους παίχτες και τους παράγοντες της ομάδας και όπως όλοι οι μεγάλοι σκηνοθέτες του έβαζε ένα τίτλο. Στη σεζόν που ξεκινούσε το 1997, είχε αποφασίσει ότι θα είναι η τελευταία του στον πάγκο των Bulls. Παράλληλα το συμβόλαιο του Scottie Pippen ήταν υπό συζήτηση και ο Τζόρνταν είχε φροντίσει να κάνει την βαρύγδουπη δήλωση ότι δεν θα έπαιζε για κανέναν άλλο προπονητή στο Chicago. 

Το παραπάνω σκηνικό, μας βάζει στο κλίμα και δημιουργεί από την αρχή την ένταση που χρειάζεται ένας τηλεθεατής για να μπει στο χρονικό του Greatest Of All Times παίχτη που γνώρισε το άθλημα. 

Και αν ανήκετε στους φίλους της μουσικής που πιθανόν να μην σχετίζονται τόσο με τον θρύλο MJ, απλά αναλογιστείτε ότι μιλάμε για τον άνθρωπο που αγωνίστηκε 15 σεζόν στο καλύτερο μπασκετικό πρωτάθλημα του κόσμου και κέρδισε τις 6 από αυτές. Επιπλέον, σε συνεργασία με την Nike αρχικά και μετά συνεχίζοντας σόλο, δημιούργησε το περίφημο Air Jordan brand το οποίο από το 2010 καταγράφει ετησίως τζίρους άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. 

Η σειρά 10 επεισοδίων “The Last Dance” θα προβάλει ένα νέο επεισόδιο κάθε Κυριακή βράδυ στο Αμερικανικό αθλητικό δίκτυο ESPN και το ίδιο επεισόδιο θα χωρίζεται σε 2 επεισόδια των 45 λεπτών και θα βρίσκεται στον αέρα την επόμενη μέρα (δηλαδή Δευτέρα) από το Netflix. 

{youtube}Peh9Yqf1GXc{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured