Για τους φανατικούς των Star Wars, δεν τίθεται θέμα, το «Obi-Wan Kenobi: Ένας Jedi Επιστρέφει», γύρω από το making-of της πρωτότυπης σειράς του Disney+ «Obi-Wan Kenobi» έχει ήδη μπει στη λίστα, αφού αν είσαι  Star Wars σπασικλάκι, δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να βουτάς βαθιά μέσα στο σύμπαν για να εντρυφήσεις σε όλες τις μικρολεπτομέρειες που συνδέουν τις παράλληλες ιστορίες και τους δεκάδες χαρακτήρες των Star Wars.

Εν προκειμένω, βρισκόμαστε 10 χρόνια μετά τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην ταινία «Star Wars: Η Εκδίκηση των Sith»: ο Obi-Wan και όλοι οι εναπομείναντες Jedi που γλίτωσαν από το μακελειό της Διαταγής 66 κρύβονται από τους Ιεροεξεταστές της Αυτοκρατορίας, οι οποίοι κυνηγούν να τους σκοτώσουν. Οι Ewan McGregor και Hayden Christensen επιστρέφουν στους εμβληματικούς ρόλους των Obi-Wan Kenobi και Anakin Skywalker που είχαν υποδυθεί το 2005, προκαλώντας ρίγη ρίγη συγκίνησης στους μύστες. Είτε θυμάσαι αναλυτικά τα Επεισόδια ΙΙΙ και ΙV (μεταξύ των οποίων τοποθετείται η σειρά) είτε έχεις δει τις ταινίες μόνο μία φορά, είτε μόλις ξεκίνησες να βλέπεις την πρωτότυπη σειρά 6 επεισοδίων του Disney+ «Obi-Wan Kenobi» που είναι διαθέσιμη για να κάνεις το απόλυτο binge-watching, αυτό το ντοκιμαντέρ πρέπει  να το δεις. 

5 λόγοι να δεις το «Obi-Wan Kenobi: Ένας Jedi Επιστρέφει»:

1) Ποιος δεν τρελαίνεται για behind-the-scenes υλικό!

Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ της Lucasfilm γύρω από την τηλεοπτική σειρά «Obi-Wan Kenobi» περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τα γυρίσματα, αδημοσίευτα πλάνα, κλεφτές ματιές στο creature shop, το τμήμα props, τα σκηνικά και πολλά πολλά άλλα που εξάπτουν την περιέργεια κάθε «τηλεορασάκια» και σινεφίλ. Το πόσο σύνθετα και περίπλοκα είναι τα γυρίσματα σε τέτοιες υπερπαραγωγές, το πόσα άτομα εμπλέκονται, το πόσες λήψεις και ώρες στο post-production χρειάζεται κάθε σκηνή, αφήνει κάθε θεατή με το στόμα ανοιχτό. 

obi-2-b

2) Ο Ewan McGregor

Είναι συγκινητικό από μόνο του να βλέπεις τον λατρεμένο Σκωτσέζο ηθοποιό να επιστρέφει στον ίδιο ρόλο που σημάδεψε ανεξίτηλα την καριέρα του πριν από 17 ολόκληρα χρόνια. Ο ίδιος ο McGregor ήταν ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της σειράς «Obi-Wan Kenobi» και  το να παρατηρείς τον απέραντο ενθουσιασμό με τον οποίο μιλά για αυτό το πρότζεκτ, πέρα από συγκινητικό είναι και άκρως μεταδοτικό!

obi-ewan

3) O Hayden Christensen

Πώς προσεγγίζεις τη μεταμόρφωση του Anakin Skywalker σε Darth Vader; Πώς είναι να ενσαρκώνεις τον πιο διάσημο κακό όλων των εποχών; Πόσο εξελιγμένος νιώθει σε επίπεδο υποκριτικής ο 41χρονος πλέον Christensen σε σχέση με τον 21χρονο εαυτό του που είχε υποδυθεί για πρώτη φορά τον Anakin Skywalker / Darth Vader στην ταινία του 2002 «Star Wars: Η Επίθεση των Κλώνων»;

ewan-hayden-2

4) Οι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες

Οι συντελεστές που ένωσαν δημιουργικά τα μυαλά τους προκειμένου να ολοκληρωθούν τα 6 επεισόδια του «Obi-Wan Kenobi» είναι ένας κι ένας. Ενδεικτικά στη σκηνοθετική καρέκλα βρίσκουμε τη Deborah Chow («Mandalorian», «Jessica Jones», «Better Call Saul», «Mr. Robot»), στην ομάδα σεναριογράφων συναντούμε τους Stuart Beattie («Collateral»), Hossein Amimi («Drive») και Andrew Stanton («Toy Story», «Wall-E») ενώ τη διεύθυνση φωτογραφίας έχει αναλάβει ο εξαίρετος Chung Chung-hoon («Oldboy», «It»). Οι συνεντεύξεις με τόσο έμπειρα άτομα της showbiz είναι άκρως ενδιαφέρουσες και βοηθούν να διεισδύσει κανείς στα άδυτα του μαγικού κόσμου της τηλεοπτικής μυθοπλασίας. 

5) Ταξίδι σε ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακριά

45 ολόκληρα χρόνια μας χωρίζουν από την πρώτη ταινία του «Πολέμου των Άστρων», δηλαδή το «Star Wars: Episode IV – A New Hope». Ο Obi-Wan Kenobi, ο Darth Vader, o Luke Skywalker, η Princess Leia, o Han Solo, o Chewbacca και όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες του απερίγραπτου αστρικού σύμπαντος που σκαρφίστηκε ο George Lucas το 1977 είναι πρόσωπα εμβληματικά και αξεπέραστα, έχουν σημαδέψει γενιές και γενιές και θα συνεχίζουν να το κάνουν εις τον αιώνα τον άπαντα. Ειδικά λοιπόν αν δεν είστε fans του Star Wars, αξίζει να παρακολουθήσετε το «Obi-Wan Kenobi: Ένας Jedi Επιστρέφει». Και πιστέψτε μας, θα γίνετε.

Το ντοκιμαντέρ «Obi-Wan Kenobi: Ένας Jedi Επιστρέφει» είναι τώρα διαθέσιμο στο Disney+.  Μάθετε περισσότερα στο www.disneyplus.com.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured