Μπορεί το ελληνικό καλοκαίρι να είναι ταυτισμένο με προβολές ταινιών σε θερινούς κινηματογράφους (φέτος έκανε δυναμικό comeback και το drive-in cinema), αλλά οι τηλεοπτικές σειρές αποτελούν πλέον μία σταθερή αξία πολύπλευρης ψυχαγωγίας στο σπίτι. Πόσω μάλλον, το φετινό καλοκαίρι που αναμένουμε μερικές, απολαυστικές παραγωγές στη μικρή οθόνη. Ξεχώρισα τις 5 καλύτερες για εσάς, οι οποίες περιλαμβάνουν την επιστροφή των Muppets, τη ζωή των strippers στη βαθιά Αμερική και επιστημονική φαντασία με κοινωνικοπολιτική, κριτική διάθεση.

 

Warrior Nun
(Netflix, 2/7)

https://www.youtube.com/watch?v=An0bZpuhiBE

Η συγκεκριμένη σειρά φαντασίας αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα πρόταση του Netflix για το φετινό καλοκαίρι και καταφθάνει 2 Ιουλίου από το γνωστό δίκτυο. Το Warrior Nun περιστρέφεται γύρω από την ιστορία μιας 19χρονης γυναίκας που ξυπνά σε ένα νεκροτομείο με ένα θεϊκό τεχνούργημα ενσωματωμένο στην πλάτη της. Ανακαλύπτει ότι είναι μέρος μιας αρχαίας φυλής που έχει επιφορτιστεί με την καταπολέμηση των δαιμόνων στη Γη, ενώ ισχυρές δυνάμεις που αντιπροσωπεύουν τόσο τον ουρανό όσο και την κόλαση θέλουν να την βρουν και να την ελέγξουν. Ο κεντρικός χαρακτήρας της σειράς βασίζεται στην ηρωίδα κόμικ Warrior Nun Areala και τον υποδύεται το 22χρονο ταλέντο από την Πορτογαλία, Alba Baptista, που πιθανότατα θα πραγματοποίησει πολύ σύντομα το προσωπικό της breakthrough.

 

P - Valley
(Starz, 12/7)

https://www.youtube.com/watch?v=e8FubGEMvxQ

Το πρώτο επεισόδιο της συγκεκριμένης σειράς θα προβληθεί 12 Ιουλίου στο τηλεοπτικό δίκτυο Starz και βασίζεται στο κείμενο της Katori Hall με τίτλο “Pussy Valley”. Αφορά τις ιστορίες μιας κοινότητας που χτίζεται γύρω από ένα στριπτιτζάδικο στους βάλτους του Μισσισσίππι. Από το trailer φαίνεται πως πρόκειται για μία αρκετά τολμηρή προσπάθεια, που βουτάει βαθιά σε μία κρυφή πτυχή του σκληρού, αμερικάνικου Νότου.

 

Brave New World
(NBCUniversal, 15/7)

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα δυστοπικής λογοτεχνίας με προφητικό χαρακτήρα μεταφέρεται στη μικρή οθόνη από την NBCUniversal και το πρώτο επεισόδιο θα προβληθεί 15 Ιουλίου στην υπηρεσία Peacock. Η τηλεοπτική μεταφορά του εκπληκτικού βιβλίου του βρετανού Aldous Huxley  με ελληνικό τίτλο Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος αφορά φυσικά μια φανταστική κοινωνία που έχει επιτύχει την ειρήνη και τη σταθερότητα μέσω της απαγόρευσης της μονογαμίας, της ιδιωτικής ζωής, του χρήματος, της οικογένειας και της ίδιας της ιστορίας. Η συμμετοχή της Demi Moore στο cast της σειράς τραβάει σίγουρα την προσοχή, ακόμη και αν ο ρόλος της δεν είναι πρωταγωνιστικός. Αναμένουμε να δούμε αν η σειρά θα σεβαστεί και θα τιμήσει το βάρος του θρυλικού βιβλίου.


 

Muppets Now
(Disney+, 31/7)

Οι νέες περιπέτειες των αγαπημένων μας Muppets είναι γεγονός! Μετά την επιτυχημένη επιστροφή της θρυλικής, αμερικάνικης σειρά το 2015, ο Kermit και η θεόμουρλη παρέα του έχουν καινούρια επεισόδια στα σκαριά, με τον Scooter να βιάζεται να τα παραδώσει, αποφεύγοντας τα εμπόδια των υπολοίπων Muppets.Τα επεισόδια της σειράς, το πρώτο εκ των οποίων θα προβληθεί 31 Ιουλίου από το Disney+, θα χωρίζονται σε τρία μέρη (το game show, το μαγειρικό show και το talk show),  θα έχει εκλεκτούς καλεσμένους stars όπως τον Seth Rogen, την Aubrey Plaza και - κρατηθείτε - την drag queen RuPaul και προβλέπεται απολαυστική, όπως σχεδόν κάθε franchise της σειράς
 

 

Lovecraft Country
(HBO, Αύγουστος)

https://www.youtube.com/watch?v=VJV9acMsDwM

H πιο πολυαναμενόμενη σειρά του καλοκαιριού έρχεται τον Αύγουστο από το HBO και είναι ένα δράμα 10 επεισοδίων διάρκειας μίας ώρας, η οποία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Matt Ruff. Η σειρά ακολουθεί τον Atticus Black (Jonathan Majors), που μαζί με τη φίλη του Letitia (Jurnee Smollett) και τον θείο του George (Courtney B. Vance), ξεκινούν ένα road trip και στην Αμερική του Jim Crow, αναζητώντας τον αγνοούμενο πατέρα του. Αυτό που ακολουθεί είναι ένας αγώνας για να επιβιώσουν και να ξεπεράσουν τόσο τους ρατσιστικούς τρόμους της λευκής Αμερικής, όσο και τα τρομακτικά τέρατα που θα μπορούσαν να σκιστούν κατευθείαν από ένα βιβλίο του H.P. Lovecraft. Και αν δεν έχετε πειστεί ακόμη, τα ονόματα των J.J Abrams, Misha Green και Jordan Peele πίσω από την παραγωγή είναι η εγγύηση πως πρόκειται για ένα πολύ δυνατό τηλεοπτικό εγχείρημα. 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured