Οι δύο ηρωίδες του Cosmic Candy μένουν σε διπλανά διαμερίσματα, όμως δεν είναι κορίτσια της διπλανής πόρτας. Η Άννα είναι μια μοναχική νεαρή υπάλληλος, η οποία προσθέτει μαγεία στην άχαρη ζωή της καταπίνοντας καραμελίτσες που σκάνε παιχνιδιάρικα στο στόμα· και, με κάποιον μαγικό τρόπο, τη μεταφέρουν στη χώρα της φαντασίας. Η Πέρσα είναι μια ελαφρώς αλλόκοτη πιτσιρίκα, που δείχνει ανεξήγητη περιέργεια για την ενήλικη γειτόνισσά της.

Έπειτα από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του μπαμπά της μικρής, η Άννα αναγκάζεται να την πάρει υπό την προστασία της. Παρ' όλο που η εμφανής τους μοναξιά θα μπορούσε να λειτουργήσει εξαρχής ως συνδετικός κρίκος, η σχέση τους δεν ξεκινά αβίαστα.

Η ιδιόρρυθμη, ψυχαναγκαστική Άννα, προσκολλημένη στο πολύχρωμο αλλά αποστειρωμένο περιβάλλον του σούπερ μάρκετ που ίδρυσε κάποτε ο πατέρας της και αρνούμενη να εκτεθεί στον ενήλικο κόσμο, δεν είναι δεκτική στην αδιακρισία της Πέρσας, ούτε στον ενθουσιασμό της, που την βγάζει από τη νόρμα της. Όμως η μικρή θα τη γοητεύσει σταδιακά, θα την πάρει από το χέρι και θα την οδηγήσει προς την ενηλικίωση.

To Cosmic Candy, η μεγάλου μήκους ταινία της Ρηνιώς Δραγασάκη, συζητιόταν ήδη πριν την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, από το οποίο έφυγε με τα βραβεία πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και WIFT. Η προσπάθεια είναι ενδιαφέρουσα. Η ταινία εκπέμπει αγνότητα προθέσεων, σπάνια αθωότητα, τρυφεράδα και την αίσθηση ενός μόνιμου, ενίοτε μελαγχολικού παιχνιδιού. Όμως οι σουρεαλιστικές ενθέσεις στον ρεαλισμό είναι άγαρμπες και είναι πιθανότερο να σε ξενίσουν, παρά να σε παρασύρουν στο ταξίδι.

Ελλάδα/Γαλλία 2019
Σκηνοθεσία: Ρηνιώ Δραγασάκη
Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κίτσου, Μάγια Πιπερά, Κίμωνας Κουρής, Δημήτρης Λάλος

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured