View More

Women In Arts: Festival

Αθήνα Ερμού 134, Αθήνα 105 53, Ελλάδα Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

To πρώτο πολυθεματικό φεστιβάλ της πρωτοβουλίας WOM.A

01 Ιουν. 2023
18:00
114 Day(s) Ago
5.00

Η πρωτοβουλία Women In Arts (Wom.A), ανοίγει τις πόρτες της και δημιουργεί το πρώτο της τριήμερο πολυθεματικό φεστιβάλ για την ορατότητα σε ζητήματα έμφυλης ανισότητας στον χώρο του πολιτισμού.

Μια τριήμερη γιορτή με παραστάσεις θεάτρου και χορού, συναυλίες, εκθέσεις, βιβλία, dj set, σινεμά και συζητήσεις που γιορτάζει, αναδεικνύει και ενδυναμώνει τη γυναίκα δημιουργό σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα ειδικοτήτων. Τρεις μέρες, τρεις διαφορετικές θεματικές όπου θα κληθούν να συζητήσουν ανοιχτά εργαζόμενες στον χώρο του πολιτισμού, εκπρόσωποι των φορέων που διαμορφώνουν την πολιτισμική πραγματικότητα της χώρας, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί αλλά και καλλιτέχνες και κοινό που επιθυμεί να συμμετέχει στον διάλογο.
Περισσότερες από 20 γυναίκες δημιουργοί και καλλιτέχνες διαφορετικών ειδικοτήτων θα παρουσιάσουν τα έργα τους. Πρόκειται για μια ενδεικτική επιλογή της σύγχρονης γυναικείας δημιουργίας στην Ελλάδα με στόχο την ανάδειξη της παρουσίας και της δύναμής της στην πολιτισμική μας πραγματικότητα.
Η ορατότητα, η συνάντηση, η δικτύωση και τελικά η ενδυνάμωση, μέσω μιας τριήμερης γιορτής αποτελούν τον στόχο του πρώτου WOM.A: Festival.

WOM.A
Η πρωτοβουλία WOM.A δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 και έχει προκύψει από γυναίκες εργαζόμενες στο χώρο του Πολιτισμού και των Τεχνών με σκοπό να συνεισφέρει στην καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων και της έμφυλης βίας, που βιώνουν σε όλες τις εκφάνσεις οι γυναίκες στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο.
Μας ενδιαφέρει το ζήτηµα της ίσης εργασιακής µμεταχείρισης όσον αφορά τις ευκαιρίες και τις αµοιβές, τα ποσοστά εκπροσώπησης των γυναικών σε καίριες θέσεις, σε εγχειρήματα µμεγάλης ευθύνης και υψηλού ρίσκου αλλά και συνολικά, η εξάλειψη της έμφυλης βίας σε όλες τις μορφές της.

* Ο όρος «γυναίκα» χρησιμοποιείται συμπεριληπτικά και αναφέρεται σε όποιο άτομο ταυτίζεται με αυτόν ανεξαρτήτως ταυτότητας και έκφρασης φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού
Πρωτοβουλία Wom.A:
Σοφία Αντώνιου, Ιώ Βουλγαράκη, Χρηστίνα Γαρμπή, Κάλλια Γερακιανάκη, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Εριφίλη Γιαννακοπούλου, Αμαλία Καβάλη, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Λύδια Μιχάηλ, Μαντώ Παπαρρηγοπούλου, Σοφία Πάσχου, Μαρία Τσίμα, Κατερίνα Φώτη

Γενική ημερήσια είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις: 5 ευρώ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

30 Μαΐου: Ορατότητα
• Συζήτηση: WOM.A: Ένα νέο δίκτυο από και για τις γυναίκες δημιουργούς .
• Performance: «Φυτολόγιο» της ομάδας Bouquet
• Θέατρο: «Αυτές που δεν προλάβατε» συντετμημένη εκδοχή σε αναλόγιο - Θεατρική ομάδα b.p.m theatre group
• Συναυλία: Νεφέλη Φασούλη
• Εικαστικά: WOMANHOODS - Noucmas
• Σινεμά: προβολές ταινιών μικρού μήκους γυναικών δημιουργών

31 Μαΐου: Προσβασιμότητα
• Συζήτηση: Θεσμοί και υποεκπροσώπηση
• Θέατρο: «Η εκπαίδευση στα του οίκου δια νεαράς κορασίδας» Θεατρική ομάδα 4Frontal
• Εικαστικά: WOMANHOODS - Noucmas
• Σινεμά: προβολές ταινιών μικρού μήκους γυναικών δημιουργών
• Συναυλία: Idra Kayne
• Dj set:Loo

1 Ιουνίου: Θηλυκότητα
• Συζήτηση: Θηλυκότητες - Ταυτότητα/Σεξουαλικότητα/Μητρότητα/Κακοποίηση.
• Θέατρο: «Λοιμός» - Βασίλης Βηλαράς
• Χορός: «A Live» - Σοφία Μαυραγάνη
• Εικαστικά: WOMANHOODS - Noucmas
• Σινεμά: προβολές ταινιών μικρού μήκους γυναικών δημιουργών
• Dj set: Kobrahabibi

Οργάνωση Φεστιβάλ

Wom.A: Ιώ Βουλγαράκη, Κάλλια Γερακιανάκη, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Εριφίλη Γιαννακοπούλου, Αμαλία Καβάλη, Μαντώ Παπαρρηγοπούλου, Κατερίνα Φώτη
Οργάνωση Παραγωγής: Θεατρική ομάδα INKAL - Σεραφείμ Ράδης
Τεχνικός υπεύθυνος: Βαγγέλης Μούντριχας
Graphic design: Γιώργος Γερακιανάκης
Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη

Το Φεστιβάλ επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Χώρος

Πληροφορίες για τον χώρο: Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Τηλ.: 210 3252214

avopolis_google_news

FEATURED TODAY

Μία εβδομάδα προτού η σαρωτική βρετανική post-punk πεντάδα επισκεφθεί τη χώρα μας για πρώτη φορά στα χρονικά, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς με τη φοβερή μορφή και κιθαρίστα του γκρουπ Mark Bowen και συζητήσαμε σε εντελώς ελεύθερη ροή. Συνέντευξη στον Άγγελο Κλειτσίκα.

Κάθε Πέμπτη ο Δημήτρης Λιλής επιμελείται και παρουσιάζει το Incoming podcast σχετικά με την ευρύτερη ποπ κουλτούρα. Σε αυτό το 2o επεισόδιο, καλεσμένος ο Dj Atsou (Άλκης Βλείωρας) του label Madorasindahouse που φέτος είχε το hit του καλοκαιριού με το περίφημο "7 Seconds".

O μουσικοκριτικός και δημοσιογράφος Σάκης Δημητρακόπουλος προλογίζει την ελληνική έκδοση του βιβλίου που έγραψε ο μουσικός και συγγραφέας Joe Pernice για το Meat Is Murder των The Smiths.

Top