View More

Τσιμέντο, Kidney Black

Αθήνα Ωγύγου 16, Αθήνα 105 54, Ελλάδα DeathDisco

"Ανάβουμε τους ενισχυτές, τεντώνουμε νεύρα, τένοντες χορδές και ετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε το εκλογικό χάος που θα λάβει χώρα αυτές τις ενδιάμεσες ημέρες μεταξύ των πρώτων και δεύτερων εκλογών.

09 Ιουν. 2023
21:30
112 Day(s) Ago
8.00

Πως;
Αντιπαραθέτοντας στον λευκό θόρυβο των απανταχού παπαρολόγων, εκλογολόγων, πολιτικάντηδων, με ατόφιο συνειδητοποιημένο punk rock'n"roll!!!
Υπάρχουμε παίζοντας μουσική.

Όταν ανεβαίνουμε πάνω στην σκηνή η μουσική μας γίνεται πολιτική πράξη.
Έχει βήμα και λόγω ύπαρξης. Είναι η δικιά μας αλήθεια.
Αλληλεπιδρούμε με το κοινό και αλληλοδιαμορφώνομαστε.

Ελπίζουμε ότι χτίζουμε τα θεμέλια για μια ποιο ανθεκτική ψυχολογία. Πρέπει να γίνουμε γενναίοι μαζί.
Πρέπει να σταθούμε ενάντια σε ότι μας ενοχλεί.
Το ξέρουμε, είναι απλά ακόμη μία συναυλία.
Όμως η κάθε στιγμή μπορεί να αναδιαμορφώσει το ποιοι είμαστε ανάλογα με την αλήθεια που εμπεριέχεται σε αυτή.

Είναι λοιπόν μόνο μια συναυλία;
Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην είναι.

Μαζί με εσάς..."

KIDNEY BLACK
Μια ολόφρεσκη τετραμελής μπάντα από την Αθήνα, η οποία όμως αποτελείται από παλιές καραβάνες της εγχώριας rock σκηνής,αφού τα μέλη τους έχουν παίξει σε μπάντες που έχουν γράψει ιστορία όπως οι The Earthbound, Semen Of The Sun & Raindogs.

Δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, παρανομώντας κάθε φορά που πρόβαραν, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να τζαμάρουν αβίαστα και ακομπλεξάριστα, αφού κάθε συνάντησή τους λειτουργούσε λυτρωτικά και ψυχοθεραπευτικά. Αποδρώντας με αυτόν τον τρόπο, έβγαλαν από μέσα τους μια alternative και grungy αισθητική με underground καταβολές και punk attitude.

Τον Αύγουστο του 2021, ηχογράφησαν live στο Lychnopolis studio, σε παραγωγή του Νίκου Χαλκούση . Πρόκειται για 6 τραγούδια «δυναμίτες» - ορόσημο στην ιστορία των ανεξάρτητων κυκλοφοριών - που σε παραπέμπουν στην underground εποχή των '90s, θυμίζοντάς τον ήχο των Wipers, την παραμόρφωση των Dinosaur Jr και το grunge των Sonic Youth.

Τα μέλη τους είναι:
Πάνος Μ. - Τύμπανα
Νικηφόρος - Κιθάρα, φωνή
Μήτσος - Μπάσο
Χρήστος Ζούγκλας - Κιθάρα

Follow Kindey Black:
- Bandcamp: https://kidneyblack.bandcamp.com/album/lychnopolis-sessions 
- Instagram: https://www.instagram.com/kidney_black/?hl=el 
- Facebook: https://www.facebook.com/KidneyBlackRocks 

ΤΣΙΜΕΝΤΟ
Το τσιμέντο είναι παντού.
Αδυσώπητα κυρίαρχο καλύπτει τα πάντα. Από τις γειτονιές που ζούμε μέχρι και τον πολιτισμό που συνυπάρχουμε. Αρτηριοσκληρωτικό, απρόσωπα ψυχρό γκρι, το τσιμέντο συμβολίζει την εξουσία και τον κάθε εχθρό που εναντιωνόμαστε.

Όπως σε κάθε παραμύθι, μύθο η παραβολή που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και στην πραγματικότητα αν ονομάσεις τον εχθρό σου, χάνει σε δύναμη και υπόσταση. Μεταβολίζουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας σε στοίχους και μουσική, προσπαθώντας να αλλάξουμε το ρου των ανθρώπων που μας ακούν προς το καλύτερο. Είναι μια προσπάθεια να βάλουμε σε κίνηση την λήθη της καθημερινότητας με την ελπίδα ότι μπορούμε να θυμηθούμε να διεκδικήσουμε και τελικά να πάρουμε πίσω ότι είναι δικό μας από τους κλέφτες των ονείρων.
Η μπάντα λέγεται ΤΣΙΜΕΝΤΟ. Παίζει punk rock προορισμένο να ξορκίζει τους φόβους μας.

Το ΤΣΙΜΕΝΤΟ είναι οι:
Σπύρος Παπακώτσης / Τύμπανα
Μιχάλης Σεμερτζόγλου / Μπάσο
Αλίκη Πριόβολου / Πλήκτρα
Ιάσων Λεοντίδης / Κιθάρα, Φωνή

Fb event: https://www.facebook.com/events/735124508360977 

Χώρος

Πληροφορίες για τον χώρο: DeathDisco

To DeathDisco είναι το καινούργιο new wave club της πόλης! Βρίσκεται σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια τείνει να γίνει η Μέκκα του εναλλακτικού clubbing, το Ψυρρή, μόλις 100 μέτρα από το σταθμό του Θησείου και στεγάζεται σε ένα διώροφο κτίριο εντυπωσιακής minimal / industrial αισθητικής.

ΗΣΑΠ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΗΣΕΙΟ
ΜΕΤΡΟ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

avopolis_google_news

FEATURED TODAY

Στο τέλος κάθε μήνα, ο Δημήτρης Λιλής παρουσιάζει δέκα αξιόλογες κυκλοφορίες από την εγχώρια εναλλακτική ανεξάρτητη παραγωγή.

Ενόψει της παράστασης ΟΧΛΟΔΟΞΙΑ στο Gagarin 205 το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, ο Μάκης Μηλάτος κάνει μια φιλική κουβέντα με τον Ζωρζ Πιλαλί, που, συνοπτικά, είναι μια κατηγορία από μόνος του.

Κάθε Πέμπτη ο Δημήτρης Λιλής επιμελείται και παρουσιάζει ένα podcast σχετικά με την ευρύτερη ποπ κουλτούρα. Στο 4ο επεισόδιο, η αρχισυντάκτρια του avopolis.gr, Εύη Χουρσανίδη, αναλύει την συμαντικότητα των μουσικών media στην Ελλάδα του 2023.

Top