Συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους: Αφιέρωμα Στον Μάνο Ελευθερίου

Συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους: Αφιέρωμα Στον Μάνο Ελευθερίου

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού θα γεμίσει με τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 29-08-2018 21:00
Τοποθεσία Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Η μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον γνωστό στιχουργό, διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με σκοπό όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια να κατατεθούν στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει το κράτος για τους πυρόπληκτους από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική. Στους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στη συναυλία, προστίθεται και ο Μιχάλης Μυτακίδης (Active Member).

Η συναυλία είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και συμμετέχει αφιλοκερδώς πλήθος καλλιτεχνών.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Ο ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου, που έφυγε από τη ζωή τις μέρες που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, μας χάρισε πάνω από 400 αγαπημένα τραγούδια. Οι στίχοι του μελοποιήθηκαν από τους σπουδαιότερους συνθέτες της τελευταίας πεντηκονταετίας και τραγουδήθηκαν από σημαντικούς ερμηνευτές. Από τον “Άγιο Φεβρουάριο” του Δήμου Μούτση στα “Λαϊκά” του Μίκη Θεοδωράκη, από τη “Θητεία” του Γιάννη Μαρκόπουλου στο “Κάτω απ’ τη μαρκίζα” του Γιάννη Σπανού, από το “Ελεύθεροι κι ωραίοι” του Σταύρου Κουγιουμτζή στον “Άμλετ της σελήνης” του Θάνου Μικρούτσικου και το “Είν’ αρρώστια τα τραγούδια” του Σταύρου Ξαρχάκου, η υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου ήταν αυτή που σημάδεψε τη δισκογραφία μιας ολόκληρης εποχής.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες: Γιώργος Ανδρέου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μανώλης Λιδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μιχάλης Μυτακίδης, Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Νικολόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα, Ασπασία Στρατηγού, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη, Λάκης Χαλκιάς και πολυμελής ορχήστρα. Καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργος Νταλάρας.

Σημείωση: Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν τον σκοπό της συναυλίας αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν, μπορούν να αγοράσουν δελτία οικονομικής ενίσχυσης των 10 και των 20 ευρώ από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών ή από τη Viva.gr.

Τιμές εισιτηρίων:
VIP 60€, A’ Ζώνη 45€, Β’ Ζώνη 35€, Γ’ Ζώνη 25€, Άνω διάζωμα 20€
Φοιτητικά και 65+ 15€
ΑΜΕΑ και άνεργοι 10€

Πληροφορίες για τον χώρο - Ωδείο Ηρώδου Αττικού

To Ηρώδειο κτίσθηκε μεταξύ των ετών 160 και 174 μ.Χ. από τον πάμπλουτο Ηρώδη Αττικό, φιλόσοφο και γόνο παλιάς αθηναϊκής οικογένειας, στη μνήμη της συζύγου του Ρήγιλλας.

Τηλ: 210 3241807 


Πρόσβαση
Το Ωδείο του Ηρώδη Αττικού, ευρύτερα γνωστό ως «Ηρώδειο», βρίσκεται στη Νότια κλιτύ της Ακρόπολης, επί της σημερινής οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η είσοδος γίνεται από τον πεζόδρομο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Καθώς ο χώρος βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης, η πρόσβαση είναι εξαιρετικά εύκολη.

Μεταφορά

Με μετρό
Σταθμός «Ακρόπολη» (Γραμμή 2)
www.ametro.gr

Με λεωφορείο
Στάση «Ερεχθείου» ή τέρμα διαδρομής (Αρ. Γραμμής 230)
www.oasa.gr

Πούλμαν
Στο χώρο στάθμευσης μπροστά από το εστιατόριο «Διόνυσος».

Στάθμευση

Αυτοκίνητο

Υπάρχουν περιορισμένες θέσεις στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή. Πολύ εξυπηρετικός, αν και πιο μακριά, είναι ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων «Συγγρού-Φιξ» στη ομώνυμη στάση του μετρό (Γραμμή 2).
Αν χρησιμοποιήσετε το μετρό για να επιστρέψετε από το Ηρώδειο, με την επίδειξη του εισιτηρίου του μετρό στα ταμεία του μετρό θα πληρώσετε τη μισή τιμή για τη στάθμευση του αυτοκινήτου.

ΑΜΕΑ
Για την αυτόνομη μετακίνηση των ατόμων με αμαξίδιο, ο χώρος έχει εξοπλιστεί με ράμπα που διαθέτει αντιολισθητικό ξύλο και εκτείνεται από την είσοδο των Καλλιτεχνών μέχρι την Α1 κερκίδα του θεάτρου. Στα W.C. του κοινού έχει κατασκευασθεί ειδική τουαλέτα. 

Τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα με αναπηρίες μπορούν να φτάσουν μέχρι την πλατεία του θεάτρου από το πλαϊνό δρομάκι που ξεκινά από το τέρμα της συμβολής των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Ροβέρτου Γκάλλι. Για καλύτερη εξυπηρέτηση η μετακίνηση είναι καλό να γίνεται μεταξύ 19:30 και 20:15.

Η τιμή του εισιτηρίου για άτομα με αναπηρίες και για έναν συνοδό ορίζεται στην κατώτερη τιμή (φοιτητικό).

Για άτομα με αμαξίδια διατίθενται έως 8 θέσεις στην Α1 κερκίδα του κάτω διαζώματος η οποία είναι διαμορφωμένη ειδικά, κάθε άτομο με αμαξίδιο έχει δικαίωμα ενός συνοδού, ο οποίος κάθεται στην Α2 κερκίδα πίσω του.

Για τα άτομα με αναπηρίες χωρίς αμαξίδιο διατίθενται οι υπόλοιπες διαθέσιμες θέσεις στην Α2 κερκίδα και έχουν δικαίωμα ενός συνοδού.Το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων στην Α2 κερκίδα είναι 13.

Δεν επιτρέπονται

1. H είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της παράστασης, παρά μόνο στο διάλειμμα, εφόσον προβλέπεται.
2. Η είσοδος σε παιδιά κάτω των έξι (6) ετών – εκτός από τις παραστάσεις που απευθύνονται σε αυτά.
3. Το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών μέσα στο θέατρο.
4. Τα ψηλά τακούνια.
5. Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της παράστασης.
6. Η λήψη φωτογραφιών με ή χωρίς φλας, η μαγνητοφώνηση και η μαγνητοσκόπηση κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.
7. Το φιλοδώρημα.
Θερμά παρακαλούνται οι θεατές να χρησιμοποιούν τα καλάθια απορριμμάτων για να πετούν διάφορα άχρηστα αντικείμενα (τσίκλες κτλ). Οι βλάβες που προκαλούνται από αυτά στις επιφάνειες του μνημείου είναι ανεπανόρθωτες.