Mniestris, Moustakas, Despotakis: “A Bolt From The Blue” 

Mniestris, Moustakas, Despotakis: “A Bolt From The Blue” 

Ο Μέμος Μουστάκας, ο Γιάννης Δεσποτάκης και ο Ανδρέας Μνιέστρης  συναντιούνται στο ΚΕΤ για μια συναυλία ελεύθερου αυτοσχεδιασμού με καταβολές στη free jazz.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 23-03-2026 21:00
Individual Price 10.00€
Τοποθεσία Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Ο Μέμος Μουστάκας (πιάνο), ο Γιάννης Δεσποτάκης (τύμπανα) και ο Ανδρέας Μνιέστρης (σαξόφωνο) συναντιούνται στο ΚΕΤ για μια συναυλία ελεύθερου αυτοσχεδιασμού με καταβολές στη free jazz. Το τρίο δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2024. Με τίτλο A Bolt From The Blue, η πρώτη δισκογραφική τους έκδοση αποτυπώνει τη δυναμική και την ενέργεια των ζωντανών τους εμφανίσεων.

www.agamemnonmoustakas.bandcamp.com/album/a-bolt-from-the-blue

Ο πιανίστας Αγαμέμνων (Μέμος) Μουστάκας δραστηριοποιείται στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και την επιτόπου σύνθεση, κυρίως σε σόλο ή μικρά σύνολα. Σπούδασε ακορντεόν και θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο Ν. Σκαλκώτα. Παρακολούθησε μαθήματα σύγχρονου αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου. Η πρώτη τεκμηριωμένη δισκογραφική κυκλοφορία του είναι το Exit Strategies (2017), με τον Σπύρο Μίτσουλη. Στο Tragelaphus (2020) εμφανίζεται σε τρίο με τον Περσέα Ρίζο και τον Στέφανο Χυτήρη, ενώ τα On a Ledge beyond the Edge (2023) και Sketches of Resistance (2025) είναι σε συνεργασία με τον Γιάννη Δεσποτάκη. Συνολικά έχει κυκλοφορήσει 14 άλμπουμ, μεταξύ των οποίων 5 για σόλο πιάνο.
www.agamemnonmoustakas.bandcamp.com

Ο ντράμερ και κρουστός Γιάννης Δεσποτάκης έχει μελετήσει tabla με τους Satnam Ghai και Nihat Yersaloglu, ντραμς με τον Νίκο Καπηλίδη και ηλεκτρική κιθάρα με τον Κώστα Μουζή. Γνωρίστηκε το 2007 με τον Hayden Chisholm και συνεργάζονται στενά από το 2009. Από το 2013 συμπράττει με τον Døn Stavrinos στο σχήμα Meating for Business. Μερικές από τις ηχογραφημένες κυκλοφορίες του είναι το σόλο The Silent Cry Of An Urban Orangutan (2021), το Live at Studio 9 (2018) με τον Αντώνη Ανισέγκο και τον Døn Stavrinos, καθώς και το Invocations Transfigured (2023) με τον Αγαμέμνονα Μουστάκα και τον Δημήτρη Παντελιά. Το 2025 συμμετέχει επίσης στο Sketches of Resistance.

Ο Ανδρέας Μνιέστρης είναι Ομότιμος Καθηγητής Σύνθεσης Ηλεκτρονικής Μουσικής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ως σαξοφωνίστας εμφανίζεται από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, εστιάζοντας στη free jazz και στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, και έχει συνεργαστεί με πολλούς/ές μουσικούς αυτού του «ιδιώματος» — ενδεικτικά: Ν. Τουλιάτος / Α. Συμβουλόπουλος (Telethroon), Φ. Φλωρίδης, Θ. Ρέλλος, Σ. Γιαννάτου, Σ. Παπαδημητρίου, Δ. Δημητριάδης / J. Tornabene (τρίο saxo viva!), κ.ά. Τα τελευταία δύο χρόνια συνεργάζεται με τον Μέμο Μουστάκα και τον Γιάννη Δεσποτάκη, καθώς και με το σύνολο «Γενίτσαροι του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος» (Φ. Θεοχαρίδης, Γ. Σταυρίδης).

Kρατήσεις: www.more.com/gr-el/tickets/music/mniestris-moustakas-despotakis-a-bolt-from-the-blue & 213 00 40 496

Πληροφορίες για τον χώρο - Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Τηλ. 213.004.04.96.  / www.polychorosket.gr / Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Λεωφορεία (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8
Τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14
Τρόλεϊ (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4
ΗΣΑΠ στάσεις: Άγιος Νικόλαος και Βικτώρια

email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
site: polychorosket.gr
Facebook: facebook.com/tvcontrolcenter 
Instagram: instagram.com/tvcontrolcenter
Soundcloud: soundcloud.com/tvcontrolcenter