Μήδεια Χουρσουλίδου, Μόρφω Τσαϊρέλη: "Ωδήσσεια"

Αθήνα Κόκκαλη 1, Αθήνα 115 21, Ελλάδα Μέγαρο Μουσικής
Μουσικό ταξίδι από τον Πόντο ως τον Ατλαντικό.
28 Μαρ. - 28 Μαρ. 2020
21:00
61 Day(s) Ago
12.00
Η Μήδεια Χουρσουλίδου, διεθνής καλλιτέχνιδα με μια ερμηνεία χαρακτηριστική και εντυπωσιακή μας προσφέρει μαζί με τους συνεργάτες της ένα διαφορετικό μουσικό ταξίδι με τον τίτλο “Ωδήσσεια”.

Από την πρώτη προσωπική δουλειά της με τίτλο "Σ' αγαπώ κι ας έφυγες" και την συνεργασία της μέ τους Λίνα Νικολακοπούλου, Γιάννη Σπάθα, Νίκο Αντύπα εως το νέο της CD που ετοιμάζει η Μήδεια ξέρει πολύ και να εκφράζεται μέσα από την μεγάλη της αγάπη, το τραγούδι. Το προσωπικό της ύφος, όπως και η συνολική μουσική πρόταση, ισορροπεί θαυμάσια ανάμεσα στο παραδοσιακό και κλασσικό στυλ φλερτάροντας ενίοτε με τη rock και jazz.

Μαζί της επί σκηνής αυτή τη φορά η σημαντική ερμηνεύτρια Μόρφω Τσαϊρέλη, η οποία έχει διαγράψει τη δική της επιτυχημένη πορεία στο τραγούδι. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες Νότη Μαυρουδή, Γιώργο Ανδρέου, Ηλία Λιούγκο, Κώστα Καλδάρα, Γιώργο Σταυριανό, Στέλιο Βαμβακάρη, Χρήστο Τσιαμούλη, Ηρακλή Βαβάτσικα), αλλά και με σπουδαίους Έλληνες τραγουδιστές (Δημήτρη Μητροπάνο, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστα Μακεδόνα, Γιάννη Κότσιρα κ.α.)

Οι θεατές και συνταξιδιώτες θα απολαύσουν ένα πολύγλωσσο πρόγραμμα, με ένταση και απαιτήσεις, που κινείται στα μονοπάτια του οδηγούν από την Σμύρνη, τον Καύκασο τον Πόντο και την Αρμενία στα Βαλκάνια, την Κορσική και τα fados. Ιδιαίτερες επιλογές από το ελληνικό παραδοσιακό και έντεχνο τραγούδι αποτελούν απαραίτητους σταθμούς της Ωδήσσειας.

Στο πρόγραμμα ακούγονται, μεταξύ των άλλων, τραγούδια της συνεργάτιδας της συνθέτριας και κιθαρίστριας Αρετής Κοκκίνου, που έχει αναλάβει και τη μουσική επιμέλεια του προγράμματος.

Την μουσική πρόταση πλαισιώνουν επίσης οι εξαιρετικοί μουσικοί Μάρκος Κώτσιας στο πιάνο και Άννα Λάκη στο ακορντεόν.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/185462169442711/ 

Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό 12 Ευρώ, Ανέργων 8 Ευρώ

Χώρος

Πληροφορίες για τον χώρο: Μέγαρο Μουσικής

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι ένας δημιουργικός πυρήνας πολιτιστικής δράσης, εκπαιδευτικής προσπάθειας και κοινωνικής ανάπτυξης, μια πολιτιστική στέγη οργανωμένη με σύγχρονο τρόπο. Αποτελεί δυνατό παράδειγμα για την επιτυχία που μπορεί να έχει η δημιουργική συνεργασία ανάμεσα στο κράτος και τον ιδιωτικό φορέα.

Στόχος είναι πάντα η υψηλή ποιότητα των εκδηλώσεων. Ο προγραμματισμός του Μεγάρου Μουσικής έχει ως κύριο άξονα την κλασσική μουσική αλλά δεν περιορίζεται εκεί. Σημαντική θέση στον προγραμματισμό έχουν πάντα η κλασσική μουσική και η όπερα, αλλά και το σύγχρονο ρεπερτόριο και η μουσική από όλο τον κόσμο, οι νέοι δημιουργοί, ο χορός, το θέατρο, ο κινηματογράφος, και η εικαστική δημιουργία. Ιδιαίτερη θέση κρατάει πάντα στο πρόγραμμά η ελληνική μουσική.

Τηλ. 210 7282000

FEATURED TODAY

Πριν ακριβώς 15 χρόνια, στις 29 Μαΐου του 2005, το ιστορικό λαιβάδικο της οδού Μάρνη έριξε αυλαία. Επτά άνθρωποι που το έζησαν, ο καθένας με το δικό του

Στο νέο του Diggin' ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει δυνατά το ομώνυμο ντεμπούτο των MadMadMad, που γεννήθηκαν από τα σπλάχνα των Ill Considered και νιώθει ...

HOT STORIES

Ο κιθαρίστας της μπάντας έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο.

Ο Wayne Coyne ακόμα κάνει δρομολόγια μέσα στη γνωστή γιγαντιαία πλαστική φούσκα.

Top
0
Shares