Ρεσιτάλ πιάνου: Έργα Τσαϊκόφσκι, Σοπέν, Μπάρμπερ
Ημερομηνία Εκδήλωσης | 19-07-2025 21:00 |
Τοποθεσία | Ωδείο Ηρώδου Αττικού |
Ο Ντανιίλ Τρίφονοφ, ένας από τους κορυφαίους πιανίστες της εποχής μας, επιστρέφει στο Ηρώδειο, μετά τον θρίαμβο της συναυλίας του 2021 με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, για ένα μοναδικό ρεσιτάλ.
Βραβευμένος με πολλά σημαντικά βραβεία μεταξύ των οποίων και Grammy, ο Τρίφονοφ έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία στον κόσμο της κλασικής μουσικής. Συμπράττει με τις σπουδαιότερες ορχήστρες παγκοσμίως και μαγεύει το κοινό σε κάθε σόλο ρεσιτάλ πιάνου. Συνδυάζοντας άριστη τεχνική με σπάνια ευαισθησία και βάθος, οι ερμηνείες του προκαλούν θαυμασμό και συγκίνηση. Τόσο οι συναυλίες όσο και οι ηχογραφήσεις του για την Deutsche Grammophon είναι πάντα αφορμή για τιμητικές διακρίσεις και εγκωμιαστικά αφιερώματα στον διεθνή τύπο.
«Έχει τα πάντα και ακόμα περισσότερα, ... τρυφερότητα και επίσης το δαιμονικό στοιχείο. Δεν άκουσα ποτέ κάτι τέτοιο», έχει δηλώσει για τον Ντανιίλ Τρίφονοφ η σπουδαία πιανίστρια Martha Argerich.
O Ντανιίλ Τρίφονοφ διαθέτει ευρύτατο ρεπερτόριο, που εκτείνεται από τον Μπαχ και τους γιους του ως τη μουσική του Τόμας Νιούμαν για την ταινία American Beauty, από τους συνθέτες της γενέτειράς του, Ρωσίας, ως τον Αργεντίνο Αλμπέρτο Χιναστέρα, από τα έργα του Σοπέν και του Λιστ μέχρι τους Τσέχους Ντβόρζακ και Σμέτανα, και από τα λίντερ του Σούμπερτ ως τον Ισπανό Φεντερίκο Μομπόου.
Στο ρεσιτάλ που θα δώσει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, θα τον απολαύσουμε σε έργα Τσαϊκόφσκι, Σοπέν, Μπάρμπερ.
To Ηρώδειο κτίσθηκε μεταξύ των ετών 160 και 174 μ.Χ. από τον πάμπλουτο Ηρώδη Αττικό, φιλόσοφο και γόνο παλιάς αθηναϊκής οικογένειας, στη μνήμη της συζύγου του Ρήγιλλας.
Τηλ: 210 3241807
Πρόσβαση
Το Ωδείο του Ηρώδη Αττικού, ευρύτερα γνωστό ως «Ηρώδειο», βρίσκεται στη Νότια κλιτύ της Ακρόπολης, επί της σημερινής οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η είσοδος γίνεται από τον πεζόδρομο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Καθώς ο χώρος βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης, η πρόσβαση είναι εξαιρετικά εύκολη.
Μεταφορά
Με μετρό
Σταθμός «Ακρόπολη» (Γραμμή 2)
www.ametro.gr
Με λεωφορείο
Στάση «Ερεχθείου» ή τέρμα διαδρομής (Αρ. Γραμμής 230)
www.oasa.gr
Πούλμαν
Στο χώρο στάθμευσης μπροστά από το εστιατόριο «Διόνυσος».
Στάθμευση
Αυτοκίνητο
Υπάρχουν περιορισμένες θέσεις στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή. Πολύ εξυπηρετικός, αν και πιο μακριά, είναι ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων «Συγγρού-Φιξ» στη ομώνυμη στάση του μετρό (Γραμμή 2).
Αν χρησιμοποιήσετε το μετρό για να επιστρέψετε από το Ηρώδειο, με την επίδειξη του εισιτηρίου του μετρό στα ταμεία του μετρό θα πληρώσετε τη μισή τιμή για τη στάθμευση του αυτοκινήτου.
ΑΜΕΑ
Για την αυτόνομη μετακίνηση των ατόμων με αμαξίδιο, ο χώρος έχει εξοπλιστεί με ράμπα που διαθέτει αντιολισθητικό ξύλο και εκτείνεται από την είσοδο των Καλλιτεχνών μέχρι την Α1 κερκίδα του θεάτρου. Στα W.C. του κοινού έχει κατασκευασθεί ειδική τουαλέτα.
Τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα με αναπηρίες μπορούν να φτάσουν μέχρι την πλατεία του θεάτρου από το πλαϊνό δρομάκι που ξεκινά από το τέρμα της συμβολής των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Ροβέρτου Γκάλλι. Για καλύτερη εξυπηρέτηση η μετακίνηση είναι καλό να γίνεται μεταξύ 19:30 και 20:15.
Η τιμή του εισιτηρίου για άτομα με αναπηρίες και για έναν συνοδό ορίζεται στην κατώτερη τιμή (φοιτητικό).
Για άτομα με αμαξίδια διατίθενται έως 8 θέσεις στην Α1 κερκίδα του κάτω διαζώματος η οποία είναι διαμορφωμένη ειδικά, κάθε άτομο με αμαξίδιο έχει δικαίωμα ενός συνοδού, ο οποίος κάθεται στην Α2 κερκίδα πίσω του.
Για τα άτομα με αναπηρίες χωρίς αμαξίδιο διατίθενται οι υπόλοιπες διαθέσιμες θέσεις στην Α2 κερκίδα και έχουν δικαίωμα ενός συνοδού.Το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων στην Α2 κερκίδα είναι 13.
Δεν επιτρέπονται
1. H είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της παράστασης, παρά μόνο στο διάλειμμα, εφόσον προβλέπεται.
2. Η είσοδος σε παιδιά κάτω των έξι (6) ετών – εκτός από τις παραστάσεις που απευθύνονται σε αυτά.
3. Το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών μέσα στο θέατρο.
4. Τα ψηλά τακούνια.
5. Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της παράστασης.
6. Η λήψη φωτογραφιών με ή χωρίς φλας, η μαγνητοφώνηση και η μαγνητοσκόπηση κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.
7. Το φιλοδώρημα.
Θερμά παρακαλούνται οι θεατές να χρησιμοποιούν τα καλάθια απορριμμάτων για να πετούν διάφορα άχρηστα αντικείμενα (τσίκλες κτλ). Οι βλάβες που προκαλούνται από αυτά στις επιφάνειες του μνημείου είναι ανεπανόρθωτες.
© 1996 - 2024 Avopolis. All Rights Reserved. Powered by Brainfoodmedia
Ταυτότητα - Επικοινωνία | Όροι Χρήσης (Terms of Service) | Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy)