View More

Haig Yazdjian

Υπόλοιπη Ελλάδα Πολυτεχνείου 5, Χίος 821 00 Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο

Haig Yazdjian Quintet

Οδοιπορικό στη μουσική της Ανατολικής Μεσογείου.

18 Δεκ. - 18 Δεκ. 2021
22:00
32 Day(s) Ago
0.00

O διεθνούς φήμης Αρμένιος σολίστας, συνθέτης και τραγουδιστής Haig Yazdjian (Χάικ Γιαζιτζιάν) επισκέπτεται, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, το νησί της Χίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Soundroutes. Πρόκειται για την τελευταία συναυλία του πρότζεκτ στο οποίο το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου συμμετείχε από το 2019 και μαζί με φορείς από την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ισπανία δημιούργησαν μουσικούς διαλόγους ανάμεσα σε μουσικούς που υπήρξαν πρόσφυγες ή μετανάστες. 

Ευρύτερα γνωστός για την δεξιοτεχνία του στο ούτι, ο Haig Yazdjian με δικό του προσωπικό ήχο και εκφραστική αμεσότητα, θεωρείται ένα από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς της world μουσικής στην Ελλάδα. Οι συνθέσεις του ξεχωρίζουν για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο αναμιγνύει τον σύγχρονο ήχο με ετερόκλητα στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών της Ανατολικής Μεσογείου.

Έχοντας μαζί του μια εξαίρετη ομάδα δεξιοτεχνών μουσικών, θα παρουσιάσει, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις πιο γνωστές συνθέσεις από τη δισκογραφία του, καθώς και ευφάνταστες διασκευές σε παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και την Εγγύς Ανατολή.

Όπως συμβαίνει στις ζωντανές εμφανίσεις του Haig, ο αυτοσχεδιασμός και η δημιουργική διάθεση των μουσικών δίνουν διαφορετικό τόνο κάθε φορά, με αποτέλεσμα κάθε συναυλία να είναι μοναδική με την ατμόσφαιρα να κινείται από την jazz και την fusion μέχρι τη σύγχρονη δυτική μουσική.

Μετράει συνεργασίες με σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς και τραγουδιστές (Νίκος Πορτοκάλογλου, Νίκος Ξυδάκης, Γιώργος Νταλάρας, Σαβίνα Γιαννάτου, Μαρία Φαραντούρη, Δήμητρα Γαλάνη, Έλλη Πασπαλά, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελένη Βιτάλη), αλλά και με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως η Καναδή υψίφωνος της world/folk σκηνής, Loreena MacKennitt, ο ουτίστας και συνθέτης Ara Dinκjian από τους θρυλικούς Night Ark, ο τέσσερις φορές βραβευμένος με Grammy περκασιονίστας, Glen Velezο, ο πρεσβευτής της Ανατολίτικης μουσικής, Omar Faruk Tekbilek κ.ά.

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Γιώργος Κοντογιάννης, λύρα

Τάσος Πούλιος, κανονάκι

Θάνος Χατζηαναγνώστου, τύμπανα

Γιάννης Παπαδόπουλος, πλήκτρα

Haig Yazdjian, ούτι, τραγούδι

Προπώληση εισιτηρίων:

Ticket Services

τηλεφωνικά: 210 7234567

Online: https://www.ticketservices.gr/event/haig-yazdjian-quintet-chios-music-festival/ 

Κατάστημα Πυξίδα

Απλωταριάς 34, Χίος, τηλ. 22710 26666

Σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την είσοδο στους κλειστούς χώρους διεξαγωγής συναυλιών και των λοιπών δράσεων του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, δυνατότητα πρόσβασης και δια ζώσης παρουσίας έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι ή εντός των τελευταίων έξι (6) μηνών νοσήσαντες από τη νόσο COVID-19 ενήλικοι συμπολίτες μας. Οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι συμπολίτες μας δεν έχουν δυνατότητα φυσικής πρόσβασης στους προαναφερθέντες χώρους για την προστασία, πρωτίστως, της δικής τους υγείας.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Περισσότερες  πληροφορίες: www.chiosmusicfestival.gr

Χώρος

Πληροφορίες για τον χώρο: Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο

FEATURED TODAY

Στο 2ο επεισόδιο των Diggin' podcasts, ο Ζώης Χαλκιόπουλος σαν άλλος night rider διαλέγει παραγνωρισμένα folk ευρήματα από τις δεκαετίες του '60 και του '70.

Με αφορμή την κυκλοφορία του album Artificial, ο Δημήτρης Μάστορης συζητάει με τον επιστήμονα και μουσικό πίσω από το project Dance With Invisible Partners Κωστή Γαρδίκη για την τεχνητή νοημοσύνη και τη μουσική, το ισοζύγιο της συνδημιουργίας με έναν αλγόριθμο και την ηθική του data-ισμού. 

Ο ιδιοκτήτης του Kasseta Record Shop ξεσκονίζει τα βινύλια της Tribal Records και  θυμάται πως ο dj Junior Vasquez έδωσε στην house τον extravagant χαρακτήρα της.
Top
0
Shares