Γιαγκίνηδες

«Τα τραγούδια έχουν τους δρόμους τους….»

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 26-02-2023 18:00
Τοποθεσία Κύτταρο Live

Οι ιστορίες του «Έμπορα», του «Σερκάν», του «Σάρακα», της «Καταφερτζούς», του «Κανάγια» και της «Πρέσβυρας» θα σταθούν δίπλα σ’ εκείνες του «Τύλωρα» του «Αντάμη». Ιδανικοί αφηγητές οι δημιουργοί τους, οι Γιαγκίνηδες: δυο νέα παιδιά, που με πάθος και φλόγα έβαλαν στίχους και μελωδίες σε όσα μοιράστηκαν μαζί τους εκείνοι που κοντοστάθηκαν να τους ακούσουν στα στενά της Θεσσαλονίκης.

Μετά την περιπλάνησή τους ανά την Ελλάδα και τις sold out εμφανίσεις τους, όπου σύστησαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο τα ρεμπέτικα, τα λαϊκά και τα παραδοσιακά τραγούδια, συναντούν ξανά το αθηναϊκό κοινό στο Κύτταρο. Στην ιστορική σκηνή της πόλης θα παρουσιάσουν τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο τους, αλλά και όσα αγαπούν, αυτή την φορά με full band.

Η παρέα των Γιαγκίνηδων - κατά κόσμον Σπύρος Ζήσης και Παναγιώτης Σικλαφίδης - μεγαλώνει, με τον Σπύρο Κουρούμπετση στα κρουστά, τον Σταύρο Μακρή στο κοντραμπάσο και τον Γιώργο Πασμά στο μπουζούκι. Το μουσικό σχήμα, το οποίο ξεκίνησε το 2019 και έστρεψε το βλέμμα των μουσικόφιλων πάνω του διευρύνοντας συνεχώς τους ακροατές του, έρχεται ξανά για θυμίσει τί μας συνδέει με τα αιώνια τραγούδια, αλλά και τη δύναμή τους να φτιάχνουν ένα ευγενές σύμπαν για να συναντηθούμε όλοι: για να σμίξουν οι ανάσες στους στίχους των τραγουδιών, να σηκωθούν τα χέρια ψηλά και να διατηρηθεί η φλόγα της επιθυμίας ζωντανή: το γιαγκίνι…

Ώρα προσέλευσης: 20.00

Τιμές εισιτηρίων
Πλατεία early birds: 8 ευρώ
Πλατεία προπώληση: 10 ευρώ
Πλατεία ταμείο: 12 ευρώ
Εξώστης τραπέζι: 13 ευρώ (εξαιρετικά περιορισμένος αριθμός και μόνο μέσω ticketservices)

Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr/event/giagkinides-full-band-live 
και Ticketservices Spot: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς)

Πληροφορίες για τον χώρο - Κύτταρο Live

Στην Αμερική υπήρχε το Fillmore Auditorium, στην Αγγλία το Marquee Club και το UFO και στην Ελλάδα, το Ροντέο και το…Κύτταρο. Εκεί, όπου οι νέοι της εποχής, μεσούσης της χούντας, πρωτοήρθαν σε επαφή με τα προοδευτικά ροκ ακούσματα των Velvet Underground, του Frank Zappa και του Jimi Hendrix. Εκεί, όπου ο Διονύσης Σαββόπουλος, οραματιστής για μια Βαλκανική ροκ σκηνή, πάντρεψε τα Μπουρμπούλια του με τον μπερντέ του Ευγένιου Σπαθάρη, αλλά και τον Τζίμη τον Τίγρη. Ο Δημήτρης Πουλικάκος, ο Παύλος Σιδηρόπουλος, οι Socrates Drank The Conium, ο Βαγγέλης Γερμανός, η Μαρίζα Κωχ, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας και η Δέσποινα Γλέζου είναι μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες που πρωτόπαιξαν στο Κύτταρο, ταυτιζόμενοι για τα μετέπειτα χρόνια με τη συγκεκριμένη μουσική σκηνή.

Τηλ. 210.822.4134