11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Η μεγάλη γιορτή της μουσικής στην περιφέρεια έρχεται για ενδέκατη χρονιά στην πόλη της Καλαμάτας.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 01-07-2023 17:00
Τοποθεσία Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας επιστρέφει, για ακόμα μία χρονιά, προσφέροντας στο κοινό συναυλίες με κορυφαίους σολίστ, ατομικά μαθήματα, διαλέξεις και masterclasses, όλα με κεντρικό άξονα την κιθάρα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Αντώνη Κουφουδάκη. Ασφαλώς, όπως κάθε χρονιά, θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας σε τρεις κατηγορίες: παιδική, εφηβική και ενηλίκων. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το Noέμβριο 2022 μέχρι τον Ιούλιο 2023.

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

«GUITAR RECITAL»
Aniello Desiderio

O Aniello Desiderio θεωρείται παγκοσμίως ένας από τους σπουδαιότερους σολίστ κιθάρας της γενιάς του. Η παρουσία του Ιταλού σολίστ αποτελεί τιμή για το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας. Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται δεκαοκτώ Ά Βραβεία σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς και επτά προσωπικοί δίσκοι. Έχει χαρακτηριστεί ως «παιδί θαύμα», «ιδιοφυΐα», «ο Ορφέας της κιθάρας, «ο κιθαρίστας του αιώνα», «το φαινόμενο της κιθάρας». Η πρώτη παρουσία του σπουδαίου σολίστ εκτός συνόρων λαμβάνει χώρα το 1989 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου και αυτό σηματοδοτεί το ξεκίνημα της λαμπρής καριέρας του. Έκτοτε, έχει παίξει σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου καλεσμένος στα σπουδαιότερα Φεστιβάλ μουσικής. Έχει συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα του Ραδιοφώνου του Βερολίνου, την Φιλαρμονική Δωματίου της Βαυαρίας, την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Κωνσταντινούπολης, την Συμφωνική Ορχήστρα του Κεμπέκ κ.ά.
Στο πρώτο μέρος του ρεσιτάλ θα παρουσιάσει έργα Ισπανών συνθετών υψηλής δεξιοτεχνίας για σόλο κιθάρα, ενώ στο δεύτερο μέρος το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να ακούσει το καταπληκτικό κονσέρτο του Joaquín Rodrigo, Fantasía para un gentilhombre (Φαντασία για έναν ευγενή).
Στο πιάνο συνοδεύει ο σολίστ - καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας - Λουκάς Γεώργας.

Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 ώρα 16:00
Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος (οδός Αριστομένους 95)

«Διάλεξη» με τον Aniello Desiderio

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια δίωρη διάλεξη για τα μυστικά της τεχνικής από τον σπουδαίο Ιταλό δεξιοτέχνη. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τον ήχο και την ερμηνεία. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι όσοι έχουν προμηθευτεί εγκαίρως το εισιτήριό τους για το ρεσιτάλ.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 6977629389

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 ώρα 11:00 π.μ.
Αμφιθέατρο Θ. Αγγελὀπουλος (οδός Αριστομένους 95)

Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας

ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2010
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Έργο ή έργα ελεύθερης επιλογής.
Μέγιστη διάρκεια προγράμματος συνολικά: 6 λεπτά

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 ώρα 14:00
Αμφιθέατρο Θ. Αγγελὀπουλος (οδός Αριστομένους 95)

Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας

ΕΦΗΒΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2007
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Υποχρεωτικό έργο* του Γιώργου Νούση και έργο ή έργα ελεύθερης επιλογής.
Μέγιστη διάρκεια προγράμματος συνολικά: 12 λεπτά

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 ώρα 11:00 π.μ.
Αμφιθέατρο Θ. Αγγελὀπουλος (οδός Αριστομένους 95)

Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας

ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Χωρίς υποχρεωτικό έργο. Ένα ή περισσότερα έργα ελεύθερης επιλογής.
Μέγιστη διάρκεια προγράμματος συνολικά: 15 λεπτά

*Τα υποχρεωτικά έργα της παιδικής και της εφηβικής κατηγορίας θα αναρτηθούν στο site του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας τον Φεβρουάριο του 2023.

Το 11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται από τον Σύλλογο «ΤΕΡΨΙΣ», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, την κοινωφελή επιχείρηση «Φάρις» και τον Δήμο Καλαμάτας