Yellow Days

Αθήνα Πειραιώς 256, Μοσχάτο 182 33, Ελλάδα Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Το «Yellow Days» (Kίτρινες Hμέρες) είναι ένα τριήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο καλεί μέλη της Αθηναϊκής κοινότητας Προσφύγων να συμμετέχουν μαζί με ελληνικούς αλλά και διεθνείς φορείς υποστήριξης. Ως νέα μέλη, επισκέπτες και ντόπιοι μοιράζονται μουσική, χορό, καλλιτεχνικές δημιουργίες και γεύματα και δημιουργούν δεσμούς, αψηφώντας γλωσσικά και κοινωνικά εμπόδια. Το «Yellow Days» είναι μια γιορτή της διαφορετικότητας και της ανθρωπιάς, που εκφράζεται με την επίδειξη ενός πιο ενοποιημένου και συνειδητοποιημένου μέλλοντος.

29 Σεπ. 2019
21:00
249 Day(s) Ago
0.00

Το καλοκαιρινό κλίμα του «Yellow Days» θα έχει ως κύριο μουσικό καλεσμένο, έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς της χιπ-χοπ στην Αθήνα – τον «Mc Yinka». Με καλλιτεχνικές ρίζες που ξεκίνησαν από drum ‘n’ bass (ντραμς και μπάσο), μαζί με τον DJ Texture και τους Urban Links, ο Mc Yinka, υπήρξε συμμετέχων σε διάφορα μουσικά projects, οπως η χιπ-χοπ μπάντα «Παράγοντες», η electro dub μπάντα «Direct Connection», το τζαζ σχήμα «Boogie Base» και το streetsoul γκρουπ «Streetbuzz». Η συναυλία του θα είναι μια από τις κορυφαίες στιγμές του φεστιβάλ.

Ακόμη μια διάσημη ελληνική μπάντα που θα συμμετέχει στο φεστιβάλ ειναι οι «Bandallusia». Το σχήμα αυτό δημιουργήθηκε στην Αθήνα πριν από 8 χρόνια. Οι εννιαμελής αυτή ορχήστρα αντλεί την έμπνευσή της από την παραδοσιακή ελληνική μουσική, και χρησιμοποιεί κλασικά όργανα συνδυασμένα με μοντέρνες επιρροές. Στο φεστιβάλ θα παρουσιάζουν τις συνθέσεις τους απο το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο «Roads».

Από το Βερολίνο θα καταφθάσουν οι «Kamoos». Η μπάντα δημιουργήθηκε από την Juliette (Juliette and the Sin) και την Vivi (The Mokkers, Voodoo Beach) πριν από 3 χρόνια. 

Στην μουσική τους μπορεί κανείς να ακούσει μια βάση από garage ψυχεδελικής μουσικής του ’60, έντονες αντηχήσεις (reverb), σερφάδικο κιθαριστικό ήχο, τα οποία ωστόσο προβάλλονται μέσω μιας ιδιαίτερης, σκοτεινής και προκλητικής αισθητικής. Ο τρόπος με τον οποίον περιγράφουν τον εαυτό τους είναι «παράξενο post punk».

Μαζί με το πλούσιο μουσικό του πρόγραμμα, το «Yellow Days» προσφέρει ένα ευρύ φάσμα από εργαστήρια και δραστηριότητες που επικεντρώνονται σε κοινωνικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντολογικά θέματα. Το πρόγραμμα αυτό θα διεξαχθεί με την συνεργασία ομάδων  όπως το Fashion Revolution, Extinction Rebellion, το φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας, η νεολαία Σύρων (The Syrian & Greek Youth Forum / SGYF) και το Humanity Crew.

To «Yellow Days» είναι μια δωρεάν εκδήλωση και σας προσκαλεί όλους να συμμετέχετε, αλλά και να συν-δημιουργήσετε αυτή την υπέροχη συνάντηση ανθρώπων που είναι δημιουργοί αλλαγών και σκεπτόμενων, γεμάτων περιέργεια μυαλών.

 

Είσοδος Δωρεάν

 

Χώρος

Πληροφορίες για τον χώρο: Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

FEATURED TODAY

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει το ομώνυμο ντεμπούτο των Central Pozitronics και αφήνει ντόπιες λεπίδες ελικοπτέρων να τον πετσοκόψουν.

Ο Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο νέο του Listomania ακούει τα καλύτερα κομμάτια της Lady Gaga σε αντίστροφη μέτρηση.

Με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του George Floyd που έκανε τη Μινεάπολις το δυναμίτη μιας φλεγόμενη Αμερικής, ο Μάκης Μηλάτος ξεκινάει από αυτό το

HOT STORIES

Τα 20 χρόνια του Primavera θα είχαμε αυτή την εβδομάδα, κι αυτό μας κάνει "δώρο" ολόκληρα live από προηγούμενες διοργανώσεις.

Η phygital edition του διεθνούς μουσικού συνεδρίου θα λάβει χώρα στην Τεχνόπολη από 16-21 Ιουνίου με συμμετοχή από 50 ομιλητές και 28 καλλιτέχνες από 17

Top
0
Shares