View More

Δυσανατολία

Αθήνα Αθηναΐδος και Καλαμιωτού, Αθήνα 105 63, Ελλάδα Faust Bar Theater Arts

Παρουσίαση δίσκου

28 Οκτ. 2021
21:00
31 Day(s) Ago
0.00

Οι "Δυσανατολία - Dysanatolia" είναι μια μπάντα της οποίας τα μέλη ενώνει η κοινή αγάπη και αισθητική για τις παραδόσεις, τόσο της Ελλάδας, όσο και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ σαφείς είναι οι αναφορές στη σύγχρονη, αλλά και παλαιότερη τούρκικη μουσική δημιουργία, και των Βαλκανίων, όπως επίσης και στη μουσική παράδοση των Ρομά. Ωστόσο, λόγω των συνεχών αναζητήσεων και των διαφορετικών καταβολών των μελών της, οι συνθέσεις έχουν στοιχεία δυτικής Αρμονίας, αλλά είναι και ενορχηστρωμένες με μια γενικότερη fusion διάθεση.

Έτσι, δημιουργείται ένα κράμα, στο οποίο η Δύση «αναμετράται» συνεχώς με την Ανατολή και τα Βαλκάνια. Το κανονάκι εναλλάσσεται με το σαξόφωνο και τα πλήκτρα με τα τύμπανα. Στα 8 χρόνια που διανύει, ήδη, η μπάντα μετράει αναρίθμητα live σε Αθήνα, Πάτρα, Λευκάδα, Γιάννενα, Άρτα, εμφανίσεις σε φεστιβάλ, ανά την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και σε γνωστές μουσικές σκηνές της Κωνσταντινούπολης με μεγάλη απήχηση, η οποία και αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς για τα μέλη της, καθώς επίσης και συμμετοχές όπως στο Athens Music Week 2021 και στο TedX Uniwa. Τα τελευταία 2 χρόνια έχουν ανασυσταθεί μένοντας τα ιδρυτικά μέλη στο κανονάκι (Μανώλης Χριστοδούλου) και το σαξόφωνο (Χρήστος Κυριαζης) και προσθέτοντας δύο νέα ταλαντούχα μέλη, στα πλήκτρα (Χριστόφορος Μαστοράκης) και τα τύμπανα (Νίκος Χριστόπουλος, Σίμος Κωνσταντινίδης), παίζοντας δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις.

Youtube: Channel:

https://www.youtube.com/channel/UCuknsaUDu9_0Cn_1gLgDiIw

“Thief of time” https://www.youtube.com/watch?v=eadRzgBnu7w

“After a long time”https://www.youtube.com/watch?v=aJ-oDtBWFNA

“Breaktime” https://www.youtube.com/watch?v=VXzudWPCwW4

Instagram: www.instagram.com/dysanatolia/

Facebook: www.facebook.com/dysanatolia

Τιμή εισόδου:5€

Χώρος

Πληροφορίες για τον χώρο: Faust Bar Theater Arts

Από το λατινικό Faustus : «ευλογημένος», «ευοίωνος», «τυχερός».
Με τα χρόνια βέβαια μπήκε στη μέση η Αμφιβολία, λίγο πιο μετά η Γυναίκα, η Επιθυμία, πάνω απ΄όλα η Τέχνη ασφαλώς, κι έτσι τώρα πια δεν το αφήνουμε στην τύχη αλλά το κυνηγάμε κάθε βράδυ με μουσική, χορό, θέατρο κι ό,τι άλλο βοηθάει να αδειάζουν τα ποτήρια πιο γρήγορα. Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίπλα στην Καπνικαρέα και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, ένα τριώροφο διατηρητέο, ανακατασκευάστηκε εκ θεμελίων και από τον Οκτώβριο του 2011 φιλοξενεί τις δραστηριότητες μουσικής σκηνής - bar – θεάτρου και λοιπών εικαστικών εκθέσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Τηλέφωνο 2103234095

FEATURED TODAY

H Ναταλία Πετρίτη είδε το ολοκαίνουριο μιούζικαλ του Lin-Manuel Miranda για το Netflix και αυτή είναι η ετυμηγορία της.

Στον απόηχο της σκόνης που σήκωσε η σαρωτική επιτυχία του Squid Game στο Netflix o Νίκος Φιλιππαίος αναλύει τη σημειολογία αυτών των άγριων παιχνιδιών της ποπ κουλτούρας. 

Ο καλειδοσκοπικός κόσμος του LSD και ο ψυχεδελικός τρόπος ζωής, μέσα απ’ τη μουσική του συγκροτήματος που μετέδωσε το "μήνυμα" στον κόσμο.

Top
0
Shares