View More

Drums & Voice Jazztronica Duet: Ηλίας Δουμάνης & Αγγελική Τουμπανάκη

Αθήνα Δορυλαίου 10, Αθήνα 115 21 Metaphor Athens

Aπό τον φυσικό ήχο της κρούσης και των βοκαλισμών, στην πολυμορφική διάστασητης ηλεκτρονικής μουσικής.

19 Μαρ. - 19 Μαρ. 2023
21:30
4 Day(s) Ago
12.00

Η βοκαλίστρια Αγγελική Toυμπανάκη και ο ντράμερ Ηλίας Δουμάνης παρουσιάζουν το sui generis project τους, το ηλεκτρονικό jazz ντουέτο Τυμπάνων – Φωνής , Drums & Voice Jazztronica Duet την Κυριακή 19 Μαρτίου στο Metaphor Athens.

Οι δύο μουσικοί αποδομούν το συνηθισμένο ρόλο των δύο οργάνων, μεταβαίνοντας από τον φυσικό ήχο της κρούσης και των βοκαλισμών, στην πολυμορφική διάσταση της ηλεκτρονικής μουσικής.

Αγγελική Τουμπανάκη, βοκαλίστρια, καθηγήτρια φωνής, sound experimentalist, Διδάκτορας Μοριακής Ογκολογίας - εξερευνά και διδάσκει τον μηχανισμό της φώνησης, μελετά τις «extended» (εκτεταμένες) φωνητικές τεχνικές, τα παραδοσιακά μουσικά ιδιώματα και φωνήματα μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την καλλιτεχνική έκφραση και τη διεπιστημονική οδό.

Ηλίας Δουμάνης, drummer, συνθέτης, καθηγητής drums, mixed-media practitioner, sound designer - διερευνά συστηματικά, μέσα από τη σύνθεση και την ενορχήστρωση, το συνδυασμό του drumming με την τεχνολογία.

Τον Φεβρουάριο του 2014, δημιουργούν το Nu Jazz ντουέτο τυμπάνων - φωνής «Drums & Voice Jazztronica Duet». Το project ξεκίνησε από την ανάγκη των δύο μουσικών να πειραματιστούν, να εξερευνήσουν τα όρια του ήχου των οργάνων τους και να σχεδιάσουν ένα πολυεπίπεδο ηχητικό περιβάλλον με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων & προγραμμάτων και της live looping τεχνικής.
Παρουσιάζουν προσωπικές συνθέσεις από τον επερχόμενο δίσκο τους και κομμάτια της διεθνούς jazz σκηνής. Οι δύο δημιουργοί μέσα από την στιχουργική θεματολογία των πρωτότυπων συνθέσεων και τη συναρμολόγηση του drum voice eletronica ηχοσύμπαντος, παρουσιάζουν την προσωπική τους ανάγνωση τους για τη σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να βιώσει την ξεχωριστή συνύπαρξη του ντουέτου με την οπτικοακουστική σύνθεση - προβολή του φωτογράφου Γιώργου Βιτσαρόπουλου, η οποία εξελίσσεται επί σκηνής.

Η παράσταση των «Drums & Voice Jazztronica Duet» θα αποτελέσει την έναρξη μιας σειράς jazz συναυλιών που διοργανώνει το Beton 7 art radio στον ιδιαίτερο industrial πολυχώρο “Metaphor Athens”.

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Για κρατήσεις: 210 6451 169

follow our facebook page: Drums & Voice Jazztronica Duet

Fb event

Aggeliki Toubanaki
PhD Medical School of the University of Athens,
Vocalist, Sound Experimentalist, Vocal Educator, Producer

aggelikitoubanaki.com
YouTube Channel
Facebook Page: ToubanakiMusicProjects
instagram: toubanaki_music_projects
info@aggelikitoubanaki.com

Χώρος

Πληροφορίες για τον χώρο: Metaphor Athens

Για κρατήσεις: 210 6451 169

avopolis_google_news

FEATURED TODAY

Στο νέο του Diggin ο Ζώης Χαλκιόπουλος ξεκινάει από το Ανδρομέδα FM και προσγειώνεται σε μια πιο άγρια εκδοχή του από τα Γιάννενα του 1990 με τις σκοτεινές ευλογίες της δεκαετίας του '80. 

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του album Γεννηθήκαμε Χθες  και λίγο πριν την πρώτη ζωντανή παρουσίαση του στο ΙΛΙΟΝ Plus στις 24 Μαρτίου ο Μπάμπης Παπαδόπουλος μας μιλάει για την ποίηση, τη μελοποίηση και κάποια σημεία των καιρών και της τέχνης. 

Με αφορμή την επιστροφή της στον αγγλικό στίχο, εννέα ολόκληρα χρόνια μετά το Secret In The Dark, η Monika μιλά στην Εύη Χουρσανίδη για το τι σημαίνει για εκείνη αυτό το comeback, για τη χορτάτη ζωή της σε Ελλάδα και Αμερική, για περηφάνεια και προκαταλήψεις, για το high της επιτυχίας και για τις αλλαγές που έφερε στη ζωή της η μητρότητα.

Top