search

Davadur! w/ Manos Tzanakakis, Adamantios

Αθήνα Πειραιώς 84, Αθήνα 104 35, Ελλάδα Tesla Bar (Bios)

Το Davadur υποδέχεται με χαρά τον Μάνο Τζανακάκη, άνθρωπο της world μουσικής  και του ραδιοφώνου με χρόνια εμπειρίας και άπειρες ώρες αφιερωμένες στη μουσική.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ
22 Νοε. 2015
22:30
1334 Day(s) Ago
Μαζί με τον Αδαμάντιο θα δώσουν ένα υποδειγματικό εκλεκτικό σετ στο Davadur της 21ης Νοεμβρίου.

Είσοδος ελεύθερη

Globalista - Μάνος Τζανακάκης
Ο ειδήμων της world music Μάνος Τζανακάκης μεταφέρει στο παίξιμό του την εμπειρία του απ' όλους  τους τομείς της music business:  Δισκογραφία, δημοσιογραφία  (Δίφωνο, ΠΟΠ  & ΡΟΚ, Sonik,  κ.α.), οργάνωση συναυλιών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη (Lila Downs, Ska Cubano, Jazz Jamaica, Stewart Copeland &  La Notte Della Taranta, Ojos de Brujo, Melingo,  Mercan Dede, Μilton Nascimento, Μusafir, Taraf de Haidouks,  Ana Moura, Istanbul Oriental Ensemble, New York Salsa All Stars κ.α.) και ραδιόφωνο.  Ξεκίνησε από το πανεπιστημιακό και το δημόσιο ραδιόφωνο στο Fresno της Kαλιφόρνια, και λίγα χρόνια μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα,  έστησε και ήταν ο πρώτος διευθυντής του KOSMOS 93.6FM στην ΕΡΑ.  Από το 2006, κάνει world music εκπομπές στο 105.5fm Στο Κόκκινο. Mε τη διεύρυνση του δικτύου του Κόκκινου, ανέλαβε τη μουσική διεύθυνση του νέου σταθμού 93.4fm στη Θεσσαλονίκη, τον Ιανουάριο του 2014. Είναι μέλος του πανευρωπαϊκού ραδιοφωνικού world music chart με μηνιαία ψήφο και ενημέρωση πάνω στις νέες κυκλοφορίες (WMCE).  Ως DJ έχει εμφανισθεί σε μεγάλο αριθμό από clubs και events, τόσο στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σαντορίνη, Σκιάθο, Ξάνθη κ.α.), όσο και στο εξωτερικό (Η.Π.Α., Αγγλία, Ιταλία), συμπεριλαμβανομένης και της Ολυμπιάδας 2004.

Η εκπομπή του Μάνου Τζανακάκη μεταδίδεται από τους 93.4fm Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης (Δευ-Παρ 4-6μμ)

105.5fm Aθήνα και δίκτυο Κόκκινου, 2-4πμ σε επανάληψη

https://www.facebook.com/globalistaShow?fref=ts
http://www.stokokkino.gr/kokkino-thes.php


Teranga Beat
Ο Αδαμάντιος Καφετζής είναι ο ιθύνων νους που κρύβεται πίσω από την δισκογραφική εταιρία Teranga Beat, η οποία μέσα σε λίγα χρόνια έχει φτάσει να θεωρείται μια από τις πιο αξιόπιστες πηγές για την ανεύρεση και αναγνώριση παλιών, ξεχασμένων μουσικών διαμαντιών της μαύρης ηπείρου.

Στα πολλά ταξίδια του στη Σενεγάλη, ο Αδαμάντιος έχει ανακαλύψει παλιές μπομπίνες και κασέτες που περιέχουν τις ηχογραφήσεις τοπικών συγκροτημάτων από τα 70s και 80s που δεν είχαν την τύχη να αναγνωριστούν έξω από τα στενά σύνορα των χωρών τους. Με την άδεια των δημιουργών και σε συνεργασία με τους πιο ικανούς Έλληνες ηχολήπτες, φροντίζει για την προσεκτική αποκατάσταση και κυκλοφορία αυτής της μουσικής σε βινύλιο, CD, Spotify και iTunes.

H Teranga Beat αριθμεί 7 κυκλοφορίες μέχρι στιγμής και συνεχίζει ακάθεκτη έχοντας αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια από ξένα μέσα όπως την New York Times, Spin και Huffington Post!

Davadur
Tο Νταβαντούρι είναι η μουσική βραδιά που σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής στην αθηναϊκή διασκέδαση με αφετηρία το Tesla και μουσική κατεύθυνση προς την Ανατολή, τη Μεσόγειο και το μεγαλύτερο μέρος της Μαύρης Ηπείρου.   Στο πλαίσιο της Athens Exotica εξερεύνησης, θα διευρύνουμε τα όρια της μουσικής που ακούμε τα βράδια. Στόχος μας, κάθε Σάββατο να απολαμβάνουμε  πληθωρικούς ρυθμούς όλων των πολιτισμών που διασταυρώνονται στη γεωγραφική περιοχή που βρισκόμαστε και να χορεύουμε για πολλές ώρες.  To Tesla bar φέτος με το μουσικό του προγραμματισμό θα ενώσει την Αθήνα με την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης της Μεσογείου και της Αφρικής, επικεντρώνοντας σε αραβικά, αιγυπτιακά, ελληνικά, τούρκικα, βαλκανικά ακόμα και αφρικάνικα ακούσματα, βάζοντας στην καθημερινότητά μας τραγούδια των γειτονικών μας χωρών με τις οποίες αλληλεπιδρούμε και έχουμε ανακατευτεί στο πέρασμα των χρόνων. Θα ψάξουμε όλη την καλή ξεχασμένη μουσική που είναι θαμμένη κάτω από τα layers τάσεων και επιρροών μέσα στα χρόνια και θα την αναδείξουμε.  Ψάχνοντας τα μικρά κομματάκια της μουσικής παράδοσης, των ανατολίτικων επιρροών, της ιστορίας της πόλης και την ανάμειξη με τα δυτικά ρεύματα που κάνουν την Αθήνα να είναι τόσο χαοτικά ξεχωριστή και πολυμορφική.


Location of the Tesla Bar (Bios) event

Venue Information - Tesla Bar (Bios)