11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Η μεγάλη γιορτή της μουσικής στην περιφέρεια έρχεται για ενδέκατη χρονιά στην πόλη της Καλαμάτας.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 02-04-2023 17:00
Τοποθεσία Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας επιστρέφει, για ακόμα μία χρονιά, προσφέροντας στο κοινό συναυλίες με κορυφαίους σολίστ, ατομικά μαθήματα, διαλέξεις και masterclasses, όλα με κεντρικό άξονα την κιθάρα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Αντώνη Κουφουδάκη. Ασφαλώς, όπως κάθε χρονιά, θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας σε τρεις κατηγορίες: παιδική, εφηβική και ενηλίκων. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το Noέμβριο 2022 μέχρι τον Ιούλιο 2023.

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

«Distribuição de flores»

Η Βίκη Βασιλειάδη (φλάουτο) και ο Αντώνης Κουφουδάκης (κιθάρα) ξετυλίγουν το νήμα της γέννησης του κόσμου, μέσα από έργα σπουδαίων σύγχρονων συνθετών. Ένα περιβαλλοντικό ταξίδι από το φυσικό τοπίο των προϊστορικών πολιτισμών στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον. Πώς άραγε μετουσιώνονται σε νότες οι λατρευτικές τελετές των στοιχείων της φύσης, τα παραμύθια του Δάσους και ο χορός του έρωτα; Το ντουέτο, που μετρά δέκα χρόνια πορείας με πολυάριθμα ρεσιτάλ σε όλη την Ελλάδα θα μας παρουσιάσει έργα των S.Assad, H.V.Lobos, A.Ourkouzounov και M.D.Pujol. Το Φεστιβάλ συμβάλλοντας στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών την ίδια βραδιά φιλοξενεί τον Άκη Σιψά, που απέσπασε το Ά Βραβείο του 10ου Διαγωνισμού Κιθάρας Καλαμάτας. Θα παρουσιάσει έργα των J.S.Bach και L.Brouwer.

Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο έχουν ελεύθερη είσοδο.

MASTERCLASS

Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Μαΐου 2023
Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος (οδός Αριστομένους 95)

«Masterclass» με τον Αντώνη Κουφουδάκη

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ατομικά μαθήματα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας Αντώνη Κουφουδάκη. Ο αριθμός των μαθητών είναι περιορισμένος.

Η συμμετοχή στο masterclass είναι 20€
Δηλώσεις συμμετοχής στο 6977629389