xarisadm

(αναδημοσίευση από το e-tetRadio)

Δεν είναι και κάτι που το βλέπουμε συχνά, ειδικά στην Ελλάδα. Οι δημοσιογράφοι ενός μέσου ενημέρωσης να στρέφονται ανοιχτά κατά του εργοδότη τους για να σώσουν το «μετερίζι» που τους φιλοξενεί.

Η «Denver Post», μια εφημερίδα του Κολοράντο που εκδίδεται τα τελευταία 125 χρόνια, εξαγοράστηκε πριν 8 χρόνια από έναν μεγάλο μιντιακό όμιλο των ΗΠΑ (πάνω από 90 τίτλους στην κατοχή του). Από τότε μέχρι σήμερα έγιναν πολυάριθμες απολύσεις στο προσωπικό της -στο newsroom παρέμειναν λιγότερα από 100 άτομα, μετακόμισε από την ιστορική της έδρα κοντά στο δημαρχείο του Denver στο... πιεστήριό της, και τα οικονομικά της πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. «Η Denver Post δολοφονείται από τους ιδιοκτήτες της. Θέλουμε έναν νέο ιδιοκτήτη, διαφορετικά η εφημερίδα θα κλείσει (σύντομα κιόλας)», έγραψε χαρακτηριστικά ένας ρεπόρτερ της στο Twitter.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι επιπλέον 30 απολύσεις στο ήδη αποδεκατισμένο δυναμικό της Denver Post. Έτσι, οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας αποφάσισαν να «επαναστατήσουν» εναντίον του εργοδότη τους, για να την προστατέψουν. Έβγαλαν ένα ολόκληρο φύλλο με κείμενα από όλους τους συντάκτες που εξέφραζαν τους φόβους τους για το μέλλον της Denver Post και την αγανάκτησή τους για τους χειρισμούς των ιδιοκτητών.

Μια ενέργεια που επικροτήθηκε ακόμα κι από τον δήμαρχο του Κολοράντο, που κατηγόρησε τους Νεοϋορκέζους κατόχους του τίτλου για αδιαφορία. Είναι μάλιστα η μοναδική τοπική εφημερίδα της πρωτεύουσας της πολιτείας από το 2009, μετά το κλείσιμο της ανταγωνιστικής The Rocky Mountain News.

{module [908]}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured