Έχουν περάσει αρκετές μέρες από την απίστευτη ψυχρολουσία της ακύρωσης του Rockwave. Μέρες στις οποίες πολλοί βγήκαν και είπαν ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Τώρα λοιπόν που έκατσε η σκόνη και όλοι σκεφτόμαστε πιο ψύχραιμα, το avopolis.metal αραδιάζει με τη σειρά του 5-10 γραμμές.

Κατ’αρχήν ξεκινάμε με το πασιφανές: η ευθύνη πιστεύω ότι ανήκει ολοκληρωτικά στη DiDi Music. Ο κος Λώρης και οι λοιποί ιθύνοντες είχαν να λύσουν μια άσκηση, την οποία μάλιστα οι ίδιοι είχαν αναθέσει στους εαυτούς τους: να διοργανώσουν ένα festival χωρίς προηγούμενο για την ελληνική πραγματικότητα. Όπως όλες οι ασκήσεις –από το δημοτικό μέχρι το πανεπιστήμιο και την καθημερινότητα- έτσι και αυτή είχε κάποια δεδομένα. Ο δυσκοίλιος και συμπλεγματικός δήμαρχος Ελληνικού αποτελούσε δεδομένο. Η ραθυμία, απροθυμία και έλλειψη φιλότιμου από πλευράς αστυνομιας αποτελούσε δεδομένο (αν και στα σοβαρά festivals του εξωτερικού προσλαμβάνεται ιδιωτικό security και η αστυνομία πρακτικά δεν κάνει τίποτα ούτε στους περιβάλλοντες χώρους (Privilege κλπ)). Η έλλειψη πιστότητας και η απρόβλεπτη συμπεριφορά των σχετικών υπουργείων αποτελούσε δεδομένο. Τα τρία αυτά δεδομένα σίγουρα στριφογύριζαν στο μυαλό των υπευθύνων».

Το πρόβλημα είναι ότι οι υπεύθυνοι αρχικά απέτυχαν να τα επεξεργαστούν και εν συνεχεία επέλεξαν να λύσουν την άσκηση αγνοώντας τα δεδομένα. Απέτυχαν να υπολογίσουν πώς θα βολέψουν τρεις σκηνές στον χώρο στο Γουδί. Τί πιο βασικό! Εν συνεχεία επελέγη το περιβόητο πρώην αεροδρόμιο. Μπορεί το «κράτος» να κρέμασε την DiDi Music (ακυρώνοντας άδειες), όμως αυτή η πιθανότητα ήταν σαφής και υπαρκτή με βάση τα δεδομένα. Και όταν υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα να αρχίσει τις ασυναρτησίες ο δήμαρχος περί «βομβών κηροζίνης» (λες και δεν υπάρχει τρόπος να απομονωθούν 2-3 αεροπλανάκια) επειδή δεν κοιμήθηκε καλά το προηγούμενο βράδυ, κανείς σοβαρός οργανωτής δεν πουλάει εισιτήρια και κλείνει συγκροτήματα. Όλα αυτά γίνονται αν οι μοναδικοί πιθανοί λόγοι ματαίωσης είναι καιρικά φαινόμενα ή πόλεμος! Φανταστείτε το διεθνές ρεζιλίκι που τόσο έντεχνα μας εξασφάλισε η DiDi Music όταν γκρεμίστηκε το Rockwave. Μαθαίνουμε ότι οι headliners ήταν πληρωμένοι όταν ακυρώθηκε το festival αλλά με τα μικρά σχήματα που παλεύουν να βγούν σε περιοδεία τί γίνεται; Και έστω πως όλα τα σχήματα μείνουν ικανοποιημένα, είτε παίρνοντας χρήματα, είτε βρίσκοντας εναλλακτικές εμφανίσεις, πως είναι δυνατόν να εμπιστευτούν στο μέλλον ελληνικό festival; Ποιός τους εγγυάται ότι στο μέλλον όλα θα είναι ρόδινα; Και φυσικά δεν είναι μόνο τα κλεισμένα σχήματα, αλλά και πολλά άλλα που θα άκουσαν για το γεγονός μέσω ΜΜΕ, κοινών managers, εταιρειών κλπ.

Η ευθύνη πιστεύω ανήκει την εταιρεία, όχι επειδή δεν είχε εγγυήσεις για την ασφάλεια, αλλά επειδή δεν επεξεργάστηκε τα δεδομένα δυκοιλιότητας και συμπλεγματισμού που χαρακτηρίζουν τη δημόσια διοίκηση του ευρωπαικού αυτού κρατιδίου.

Υπάρχει και ένα δεύτερο κομμάτι στην ιστορία. Η εταιρεία αφού έλυσε λάθος την άσκηση και έμεινε τάξη, ξαναδίνει εξετάσεις. Αυτή τη φορά η άσκηση είναι πιο απλή. Λέγεται “shockwave”. Το φοβερό της υπόθεσης, το οποιό πρέπει τουλάχιστον να εξαγριώσει κάθε metalhead, είναι ότι η άσκηση αγνοεί τελείως το κομμάτι της ύλης “metal”. Πετάγονται ξαφνικά και οι ημερομηνίες για Dickinson, Motrohead. Γιατί όμως οι «μεταλλάδες» να σκάσουν τα μαλλιοκέφαλά τους και να δουν ένα-ένα τα συγκροτήματα ξεχωριστά; Μα τι χαζή ερώτηση. Η απάντηση είναι απλούστα «μα επειδή είναι «μεταλλάδες», που σημαίνει ότι θα δώσουν τα πάντα για να δουν τα αγαπημένα τους σχήματα, έστω και ένα-ένα». Και στο κάτω-κάτω η DiDi δεν μας παίρνει τα χρήματα από τσέπη με το ζόρι. Μπορείτε πάντως να φανταστείτε τον ίδιο κόσμο να δίνει 30 ευρώ να δει ξεχωριστά Dandy Warhols;

Τελικώς αυτό που μένει είναι η αποσιώπηση της κατάστασης, η οποία αρχικά αβλύνθηκε από τη ξύλινη γλώσσα του κου Λώρη σε ραδιοφωνική συνέντευξη προς τον διευθυντή σύνταξης του μοναδικού σοβαρού metal εντύπου της χώρας. Παρεπιπτόντως, στο τελευταίο τεύχος του εν λόγω περιοδικού το μαχαίρι κάθε άλλο παρά μπαίνει μέχρι το κόκκαλο.

Το avopolis.metal ευελπιστεί να επανέλθει με συνέντευξη κάποιου εκ των υπευθύνων...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured