Έχοντας κολλήσει στη Σαββατιάτικη κίνηση της Λεωφόρου Μαραθώνος (να φύγετε Αθηναίοι, να πάτε (για μπάνιο) αλλού…) ήταν σίγουρο ότι θα χάσω τους DO SOMETHING NOW! και παρά το γεγονός ότι έφτασα σχεδόν στην ώρα μου κατάφερα τελικά να μην τους προλάβω. Να ζητήσω συγνώμη από τα παιδιά αφού ήταν το πρώτο live τους ever και ήθελα πραγματικά να δω τι παίζει με αυτήν την νέα hardcore μπάντα. Την επόμενη φορά θα είμαι στην ώρα μου.
Από την άλλη η πρώτη μπάντα που είδα ήταν αποκάλυψη. Οι Βολιώτες FAITHREAT, και αυτοί σχετικά μια νέα μπάντα, έπαιξαν παθιασμένα το τσιτωμένο thrash/crossover τους και δεν άφησαν περιθώρια σε όσους δεν τους ξέραμε. Τα κομμάτια τους είναι ιδανική μίξη ξερού γερμανικού thrash και 80’s hardcore/punk. Όσοι αρέσκεστε σε μπάντες όπως οι MUNICIPAL WASTE, D.R.I., CRYPTIC SLAUGHTER κτλ. θα γουστάρετε σίγουρα. Η μπάντα πρόσφατα κυκλοφόρησε και το debut album της “Back to the Pit”, οπότε μπορείτε να τσεκάρετε.
Στη συνέχεια είχαμε την τύχη να δούμε μια από τις ανερχόμενες hardcore μπάντες. Οι Αμερικανοί KINGDOM , έχοντας κυκλοφορήσει έναν εξαιρετικό δίσκο σαν το “The Rage that Guides” δεν δυσκολεύτηκαν να δείξουν ότι κατέχουν το hardcore όσο λίγοι. Mε “ηγετική” μορφή τη συμπαθή Davin, η οποία όσο ήρεμη και χαλαρή φαίνεται κάτω από τη σκηνή τόσο τσαμπουκαλεμένη είναι όταν πατήσει το πόδι της πάνω σε αυτή, κέρδισαν τις εντυπώσεις. Εξάλλου κομμάτια σαν τα “Fire Born”, “Broken Teeth”, “33/45” δεν είναι δυνατόν να μην σου κάνουν εντύπωση. Επιπλέον το γεγονός ότι όταν αποφάσιζε να μιλήσει στο κοινό έλεγε σωστά πράγματα τους έδωσαν επιπλέον πόντους. Μπάντα που πρέπει να προσέξετε.
Όσο για τους ENDSIGHT, αυτοί για ακόμη μια φορά γάμησαν. Τέρμα γκάζια, γαμάτες κιθάρες και ΆΨΟΓΑ φωνητικά έδειξαν για ακόμη μια φορά γιατί αυτή η μπάντα είναι από τις κορυφαίες του χώρου στην Ελλάδα. Αν δεν τους έχετε δει live χάνετε χωρίς υπερβολή, αφού και θεϊκό υλικό έχουν και πολύ καλά παίζουν και επικοινωνούν τέλεια με το κοινό. Επίσης μέχρι να βγει το νέο album ακούστε τα δισκάκια τους σαν FOR WHAT IS WORTH και θα καταλάβετε ότι υπερτερούν κάθε εισαγόμενης πίπας.
Δεύτερη εμφάνιση (αυτά είναι!!!) μέσα σε ένα χρόνο για τους DEAD VOWS, χωρίς τη λαοθάλασσα του προηγούμενου live(μαζί με DISFEAR/ DOOMRIDERS) αλλά με την ίδια εκρηκτική παρουσία από τους Σουηδούς. Ξεχαρβαλωμένοι και απόλυτα δοσμένοι σε αυτό που κάνουν επιβεβαίωσαν ότι το “BAD BLOOD” είναι δισκάρα και κρατά “ζωντανές” μπάντες όπως οι MINOR THREAT και οι BLACK FLAG. Κομμάτια σαν τα “We Are All Judas” και “They Are Predatory” είναι ύμνοι και είχαν την ανάλογη υποδοχή από το κοινό, το οποίο ήταν εμφανώς υποψιασμένο για τη δυναμική των DEAD VOWS. Απλά κορυφαίοι.
LINKS:
http://www.myspace.com/deadvows
http://www.myspace.com/endsight
http://www.myspace.com/xkingdomx
http://www.myspace.com/faithreat
http://www.myspace.com/dosthnow
http://www.myspace.com/keepitrealhc
- Χώρος: Sin City (ex-Texas Necropolis), Αθήνα
- Ημερομηνία διεξαγωγής: 18/7/2009