Η εξέλιξη των SKELETOR από το άγουρο ντεμπούτο, στο πολύ καλό “Death To All Nations” για να καταλήξουμε στο φετινό επικό διαμαντάκι “Agents Of Power” είναι σίγουρα εντυπωσιακή και με κάνει να αισθάνομαι κατά κάποιο τρόπο δικαίωση που δεν τους «παράτησα» στο μέτριο αλλά γεμάτο ελπίδα για το μέλλον “Give Me Metal Or Give Me Death”.
Ο νέος δίσκος με κέρδισε πριν καν τον ακούσω με το εξώφυλλό του, απόλυτα εναρμονισμένο με το υπερ-επικό όσο και πορωτικό concept με τον Elric. Φυσικά αυτό δεν θα μπορούσε από μόνο του να σταθεί αρκετό, οπότε την ευθύνη του εκτροχιασμού επωμίζεται ένας δίσκος καταιγιστικού, βάρβαρου και λυσσαλέου επικού Metal. Γραφικό και παρωχημένο θα αναφωνήσουν αμέσως κάποιοι, και ίσως να έχουν δίκιο. Πως όμως θα μπορούσε να με απασχολήσει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που ο σκοπός του δίσκου είναι να σε ταξιδέψει στο Melnibone και να νοιώσεις ότι βρίσκεσαι στη καρδιά της μάχης θερίζοντας ψυχές κραδαίνοντας την Καταιγίδα, και αυτό το πετυχαίνει απόλυτα.
Όντας θιασώτης αυτού που ονομάζουμε epic metal και έρθεις αντιμέτωπος με συνθέσεις όπως τα “Agents of Power”, “Gates of Thorbardin” και “ Elric: The Dragon Prince”, δεν είναι δυνατόν να μείνεις ασυγκίνητος, ακόμα και με τις καταπληκτικές εισαγωγές που δεν περιορίζονται στο τυπικό συνδετικό ρόλο που εξυπηρετεί απλά το concept. Ειδική μνεία αξίζει στη φωνή του Conde, μια φωνή από αυτές που με ευκολία «αρρωσταίνουν» κόσμο, θετικά ή αρνητικά. Μια φωνή από αυτές που λατρεύω, και εξελίσσεται σε κάθε τους δίσκο, με τη χροιά στον συγκεκριμένο να μοιάζει στον Gerrit.
Καταλαβαίνω ότι ίσως να είναι κάπως περιορισμένο το κοινό στο οποίο απευθύνονται οι SKELATOR, αλλά όσοι πιστεύουν ότι εντάσσονται μέσα σε αυτά τα όρια, είμαι σίγουρος ότι θα ενθουσιαστούν από το νέο τους δίσκο.
{youtube}JCdIrtUI0KQ{/youtube}