Ειλικρινά έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που τελευταία φορά κόλλησα με κάποια νέα κυκλοφορία. Κόλλημα στη φάση του να ακούω το cd ξανά και ξανά και τα τραγούδια του να μην μπορούν να βγουν από το μυαλό μου.
Κάτι τέτοιο συνέβη με το νέο cd των OCTOBER TIDE το οποίο με κέρδισε από την πρώτη κιόλας ακρόαση, καθώς το περιεχόμενό του είναι αναμφίβολα υψηλής ποιότητας. Ίσως παίζει ρόλο και η εποχή στην οποία κυκλοφορεί μιας και το μελαγχολικό, μελωδικό doom/death metal που παίζουν θέλει και το κατάλληλο υπόβαθρο ή την κατάλληλη ατμόσφαιρα αν θέλετε για να πετύχει περισσότερο τους στόχους του. Χωρίς τη συμμετοχή, πλέον, του Jonas από τους KATATONIA αλλά με σαφέστατες τις επιρροές από αυτούς στη μουσική τους, οι OCTOBER TIDE επέστρεψαν μετά από 11 χρόνια αποχής -πιο συγκεκριμένα από το 1999 όταν και έβγαλαν το “Grey Dawn”- και καταφέρνουν να μας μαγέψουν και να μας συνεπάρουν με τις καταπληκτικές συνθέσεις τους και την τόσο μα τόσο γλυκιά φθινοπωρινή μελαγχολία τους.
7 συνθέσεις, με αποκορύφωμα το “Deplorable Request”, οι οποίες σε «ταξιδεύουν», σε μεταφέρουν εκτός της σκληρής καθημερινής πραγματικότητας και εν τέλει σε ψυχαγωγούν με την κυριολεκτική σημασία της λέξεως. Κάτι ανάλογο με τους πολυαγαπημένους DAYLIGHT DIES, με τους οποίους έχουν αρκετές ηχητικές ομοιότητες.
Μεγαλοπρεπές, λυρικό, ατμοσφαιρικό και εθιστικό είναι το νέο δημιούργημα των OCTOBER TIDE. Ανοίξτε λοιπόν το «λεπτό περίβλημά» του και θα θαμπωθείτε από το πανέμορφο περιεχόμενό του.
8.5
- Καλλιτέχνης: OCTOBER TIDE