Δεκατέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο των LIONSHEART και την απροσδόκητη επιτυχία του, οι αδερφοί Owers επιστρέφουν με τη μπάντα τους THE PSYCHICS. Διαπιστώνω ότι διάττοντες αστέρες του παρελθόντος, που έγιναν διάσημοι και για διάφορους λόγους εξαφανίστηκαν εν μία νυκτί στο παρελθόν, κάνουν δυναμικά comeback με καλούς δίσκους και επανακυκλοφορίες εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι το hard rock επέστρεψε. ARCH RIVAL, HARDLINE αποτελούν δύο ενδεικτικά παραδείγματα των τελευταίων μηνών. Ελπίζω μόνο να είδαν την επιστροφή του είδους, ως μια ευκαιρία να εκφραστούν μουσικά και όχι να γεμίσουν τις τσέπες τους. Αρκετά όμως με αυτά, τι παίζει με το ομώνυμο ντεμπούτο αυτής της μπάντας;
Συγκεκριμένα, οι δίδυμοι αδερφοί Mark και Steve Owers οι οποίοι θεωρήθηκαν το μυαλό και οι ηγέτες των LIONSHEART, έχουν κάνει σοβαρή δουλειά πάνω σε αυτό το άλμπουμ ο καθένας στον τομέα του και τόσο τα φωνητικά όσο και η δουλειά που έχει γίνει στην κιθάρα είναι υψηλής ποιότητας. Ίσως λιγότερο heavy απο τους LIONSHEART, οι THE PSYCHICS ακολουθούν τις 70's επιρροές τους στη δημιουργία αυτού εδώ του άλμπουμ. Οι LED ZEPPELIN και οι blues επιρροές είναι εμφανείς. Ο ήχος τους βαραίνει μόνο στο "Ghosts" το οποίο ίσως και να είναι το καλύτερο του άλμπουμ μαζί με το "Dream Man". Με εξαίρεση τα "Change" και "In The City" τα οποία περνάνε αδιάφορα και ούτε προσθέτουν κάτι ιδιαίτερο, ο φίλος του hard rock δε θα έχει κανένα παράπονο.
Γενικά, πρόκειται για μία καλή επιλογή για να περάσει κανείς την ώρα του αν θέλει κάτι πρόσφατο και φρέσκο από αυτό το χώρο. Με τα δικά τους λόγια “Θα ήταν ανόητο και άτιμο να ισχυριζόμαστε ότι το άλμπουμ αυτό είναι αυθεντικό και καινοτόμο. Δεν είναι... Είναι όμως, το hard rock που αντέχει στο χρόνο και το νιώθουμε σωστό” και όντως έχουν απόλυτο δίκιο.
7
- Καλλιτέχνης: THE PSYCHICS