metal.team

O Kip Winger κυκλοφορεί την τρίτη solo του δουλειά, η οποία ομολογουμένως δεν απευθύνεται σε όλους και κυρίως στους σκληροπυρηνικούς fans των WINGER. Ηχητικά και εκτελεστικά συνεχίζει εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο “Songs From The Ocean Floor”. Απαλό, πειραματικό, γεμάτο ακουστικά θέματα σε συνδυασμό με βιολιά, τσέλο, και ατμοσφαιρικά synth μέρη που χρειάζονται πολλές ακροάσεις για να αντιληφθείς τις δυσνόητες μελωδίες και το πλήθος των συναισθημάτων που προσπαθεί να περάσει αυτός ο μεγάλος καλλιτέχνης.

Θα το χαρακτήριζα σαν ένα album διάθεσης που σε παρασέρνει σε ένα ταξίδι ηχοχρωμάτων, δημιουργώντας ένα μελαγχολικό, δραματικό soundtrack. Το ταξίδι ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς αφού τα “Every Story Told” και “Nothing” είναι δύο πανέμορφα τραγούδια σε pop/rock ύφος. Τα γεμάτα συναίσθημα “Where Will You Go” και “Pages and Pages” που ακολουθούν στρέφονται σε πιο παραδοσιακές ακουστικές φόρμες αναδεικνύοντας την ευαίσθητη πλευρά του Kip. Δυστυχώς το instrumental “Ghosts” χαλάει τη ροή του album και από κει και πέρα ξεχωρίζουν περισσότερο τα “In Your Eyes Another Life”, “What We Are” και “Why”.

Θα είναι δύσκολο για κάποιον να αφουγκραστεί το μουσικό μοτίβο του συγκεκριμένου δίσκου, ακούγοντας τον οποιαδήποτε στιγμή. Σε περίπτωση που ατενίζεις ένα μουντό τοπίο ή αποζητάς την ηρεμία από μια δύσκολη ημέρα, η καινούργια δουλειά του Kip Winger θα μπορούσε να αποτελέσει το απόλυτο μέσο έκφρασης. Από κει και πέρα να αναφερθούμε και στην επικινδυνότητα του δισκίου σε περίπτωση που το άκουσμα γίνει μέσα στο αυτοκίνητο κατά την διάρκεια ταξιδιού. Άντε μετά να πείσετε ότι το δέντρο ήρθε πάνω σας.

6,5

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured