metal.team

Πριν από περίπου ένα χρόνο είχε ανακοινωθεί η συμμετοχή των SEPTIC FLESH στο Metal Healing festival 2007 ως headliners της δεύτερης ημέρας .Μαθαίνοντας το νέο πολλοί από τους οπαδούς τους άρχισαν να προσεύχονται για την ολική επαναφορά του group στην ενεργό δράση. Και κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους στο συγκεκριμένο festival από τα χείλη του Seth μαθαίνουμε το χαρμόσυνο νέο της δημιουργίας νέου άλμπουμ.

Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο σήμερα όπου οι SEPTIC FLESH, 4 χρόνια μετά το καταπληκτικό “Sumerian Daemons”, μας προσφέρουν το διάδοχό του ονόματι “Communion”. Ηχογραφημένο και πάλι στα Fredman studios με τον Fredrik Nordstrom να συνεχίζει στην παράδοση του “δολοφονικού” ήχου του προκατόχου του. Επίσης στο συγκεκριμένο άλμπουμ οι SEPTIC FLESH συνεργάζονται με την συμφωνική ορχήστρα της Πράγας, η οποία κινείται πάνω σε παρτιτούρες του κιθαρίστα τους Χρήστου.

Το αποτέλεσμα;
9 σκοτεινοί ύμνοι, 9 συνθέσεις οι οποίες μεταλλάσσονται από συμφωνικά έπη σε death metal τέρατα. Ανατολίτικες επιρροές, κλασσικά περάσματα και ίσως τα καλύτερα «καθαρά» φωνητικά που ακούσαμε ποτέ από τον Σωτήρη. Η χρήση της ορχήστρας έχει προσθέσει βάθος και μεγαλοπρέπεια στον ήχο τους ενώ τα κανονικά μέλη του group από κάτω ζωγραφίζουν. Μεγαλοπρεπείς στιγμές τα “Anubis”, “Lovecraft’s death”, “Communion” ενώ στο “Persepolis” υπάρχει και μια απαγγελία στίχων στα ελληνικά.

Όλο το πακέτο συνοδεύεται από το εκπληκτικό artwork του Seth. Κάποιοι κακεντρεχείς και κακοπροαίρετοι θα πουν ότι υπάρχουν αρκετές ομοιότητες με DIMMU BORGIR. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι σαν χώρα πρέπει να είμαστε περήφανοι που έχουμε ένα τέτοιο group το οποίο το θεωρώ το κορυφαίο της ελληνικής σκηνής. Συμπερασματικά ένα πολύ καλό alboum, το οποίο στέκεται λίγο πιο κάτω από τον κορυφαίο προκάτοχό του. Και όπως λένε και οι ίδιοι στο “Sangreal”:

There is no hope for the followers of lies
There is no hope for the weak in the mind.


8,5

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured