metal.team

Προαγωγή της εξέλιξης. Αυτό είναι. Αυτό κάνει ετούτη η μπάντα. Ανάμειξη ειδών με τον καλύτερο τρόπο. Ουσιώδες αποτέλεσμα. Προσφορά στους ακροατές. Έχω μείνει έκθαμβος. Πραγματικά δε ξέρω τί να γράψω για αυτό το δίσκο που μιλάει στη καρδιά μου. Είναι ό,τι ακριβώς θέλω να ακούω.

Πάρτε τα καλύτερα στοιχεία των ISIS, μπολιάστε τα με επιρροές από NEUROSIS, ambient ηχοτόπια, Hardcore φόρμες, κλειστοφοβικά φωνητικά (όπου αυτά συναντώνται), βαριά riffs και καντε τη σούμα. KΝUT! Ταξίδι στο άγνωστο, το σκοτεινό. Πέρασμα συνόρων, αναζήτηση νεών μουσικών δρόμων. Πατώντας πάνω στα χνάρια των προπατόρων τους οι Ελβετοί παρέχουν ένα ακόμη δίσκο διαμάντι. Για μένα συγκαταλέγονται στους κορυφαίους του Hydrahead-ικού metal. Για αυτό και η εμπιστοσύνη του Aaron Turner σε αυτούς είναι μέγιστη.

Noise μέρη εναλλάσσονται με μονότονα riffs, όλα αρμονικά δεμένα. Η παραγωγή ξενίζει τους μη εξοικιωμένους, αλλά αποτελεί κορυφή για το είδος (τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά). Εκεί που το καινούριο PELICAN χωλαίνει, δηλαδή στο ότι δεν υπάρχει κάτι να έρπει στο background, έρχονται οι KNUT να καλύψουν το όποιο κενό. Ακούστε το κομμάτι “Solar Flare” και θα κατανοήσετε τι εννοώ.

Αξιοθαύμαστος είναι ο τρόπος που τα κομμάτια διαδέχονται το ένα το άλλο. Από αργά σε hardcore σε noise και από εκεί σε ambient, θα περίμενε κανείς να βγεί κάτι ανομοιογενές και κουραστικό. Το αντίθετο συμβαίνει, αφού ο δίσκος τραβάει τον ακροατή να τον ακούσει ολόκληρο κάθε φορά. Τα 45 λεπτά της διάρκειάς του φαίνονται πολύ λίγα.

Περιμένω το δίσκο με τα remix σε κομμάτια τους από επιφανείς κυρίους όπως ο Justin Boadrick, Mick Harris, KK Null, Dalek κ.ά. Να αναφέρω επίσης ότι το artwork επιμελείται για άλλη μία φορά ο Aaron Turner και όπως μας έχει συνηθίσει, έτσι και δω έχουμε να κάνουμε με κάτι σουρεαλιστικό και εκθαμβωτικό. Υποκλίνομαι.


9

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured