metal.team

Οι Das Ich είναι ένα συγκρότημα που υφίσταται εδώ και 15 χρόνια περίπου και μουσικά βρίσκεται στο χώρο του dark/electro/gothic. H μπάντα ιδρύθηκε από τους Stefan Ackermann (φωνητικά) και Bruno Kramm (όλα τα όργανα) και έκτοτε έχει πάρα πολλές κυκλοφορίες στο ενεργητικό της. Το καινούριο album των Γερμανών, “Lava”, κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, “Lava: Glut” και “Lava: Asche”. Οι μόνες διαφορές που κατάφερα να βρω ανάμεσα στις δύο εκδόσεις είναι ότι έχουν διαφορετικό εξώφυλλο και ότι τα δύο τελευταία κομμάτια του “Lava: Glut” (“Lava” και “Urkraft”) δεν περιέχονται στο “Lava: Asche” και στη θέση τους υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδόσεις των “Schwarzer Stern” και “Vulkan”. Τέλος πάντων, εμείς στα χέρια μας έχουμε το “Lava: Glut” και μ’ αυτό θ’ ασχοληθούμε.

Στο καινούριο album τους λοιπόν, οι Das Ich ακολουθούν την πετυχημένη συνταγή που μας έχουν παρουσιάσει σχεδόν σε όλες τις προηγούμενες δουλειές τους. Αρκετά πειραματική μουσική που συνδυάζει ηλεκτρονικά, συμφωνικά και industrial στοιχεία σε ένα μείγμα που περικλείεται από μια σκοταδιστική ατμόσφαιρα και διεστραμμένες μελωδίες. Σημαντικό ρόλο στη μουσική των Das Ich παίζουν τα φωνητικά. Ο ερμηνευτής ακούγεται σαν κάποιον εξοργισμένο διάολο και σε συνδυασμό με τη «σκληρή» γερμανική γλώσσα που χρησιμοποιείται και τα καταπληκτικά samples που άλλοτε είναι άγρια και επιθετικά και άλλοτε σκοτεινά και εφιαλτικά, ξυπνάει μέσα σας τις πιο απόκρυφες και αθέατες ανησυχίες του υποσυνείδητού σας.

Παρόλο που οι Das Ich δεν είναι metal, έχουν αρκετά μεγάλη απήχηση στο μεταλλικό κοινό. Άλλωστε έχουν δουλέψει με τους Atrocity (Ger) πάνω σε ένα project και έχουν κυκλοφορήσει μαζί τους ένα album με τίτλο “Die Liebe” (1995). Επίσης πολλά στοιχεία τους θα βρούμε και στη μουσική των Samael, φυσικά μόνο στα ηλεκτρονικά μέρη της μουσικής των Ελβετών ή ακόμα και στους δικούς μας κατά το ήμισυ Raism (ex-Diabolos Rising).

Δε θα έλεγα ότι η μουσική τους είναι χορευτική αλλά ρυθμική και η καταχθόνια ενέργεια που μερικές φορές πηγάζει από τις συνθέσεις τους και το διάχυτο evil feeling που υπάρχει στο δίσκο, διεγείρουν άγριες διαθέσεις. Είμαι πολύ περίεργος να τους δω πως αποδίδουν live. Θα πρέπει να είναι ξεχωριστή εμπειρία οι εμφανίσεις τους. Σ’ αυτό που παίζουν και αυτό που θέλουν να βγάλουν προς τα έξω με τη μουσική τους τα καταφέρνουν μια χαρά, γι’ αυτό αν ενδιαφέρεστε για τέτοιου είδους φάσεις, βάλτε το “Lava: Glut” ή και πιο παλιές κυκλοφορίες τους στο cd player σας, σβήστε τα φώτα, φορέστε τα Pampers σας και αφήστε τους Das Ich να ξυπνήσουν τους χειρότερους εφιάλτες σας.


8

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured