news.team

Η Astra παρουσιάζει την απάντηση σε όσους πιστεύουν πως το κλασσικό rock είναι νεκρό! Οι Answer, το καλύτερο νέο hard rock συγκρότημα του κόσμου, θα βρίσκεται στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία, την Παρασκευη 26 Ιανουαρίου 2007, στο Gagarin 205 Live Music Space.

Η μπάντα από την Βόρεια Ιρλανδία έχει ξετρελάνει κοινό και κριτικούς, σε ολόκληρο τον κόσμο, κερδίζοντας μια θέση σχεδόν σε όλες τις λίστες με τα καλύτερα albums του 2006, αποσπώντας τα θετικότερα σχόλια ακόμα και από περιοδικά που δεν ειδικεύονται στον hard και heavy ήχο.

Είναι από τις σπάνιες φορές που οι φίλοι της συγκεκριμένης μουσικής θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα τέτοιο συγκρότημα ακριβώς την ώρα που γίνεται μεγάλο, μιας και – συνήθως - τα ονόματα του συγκεκριμένου ρεπερτορίου όταν έρχονται στη χώρα μας είναι ήδη φτασμένα ή, το πιθανότερο, ξεπερασμένα.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Έλληνες What’s The Buzz?, μια hard rock μπάντα με ιστορία κοντά στα 15 χρόνια που, στο παρελθόν, έχει εμφανιστεί σε live των Whitesnake, Cathedral, Spiritual Beggars και Manfred Mann’s Earth Band.

Εισιτήρια προπωλούνται, προς 22 ευρώ, στο Ticket Point (Ακαδημίας & Γενναδίου 3, πίσω από το ναό της Ζωοδόχου Πηγής), όπου – εκτός από εισιτήρια για όλες τις συναυλίες της Astra – διατίθενται CDs και DVDs συγκροτημάτων και καλλιτεχνών που η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ή θα φέρει στην Ελλάδα. Στην περίπτωση των Answer, το εξαιρετικό ντεμπούτο τους “Rise” πωλείται προς 13 ευρώ μόνο. Τηλέφωνο: 210 3840020.

Gagarin 205 Live Music Space, Λιοσίων 205, κοντά στον σταθμό Μετρό και Ηλεκτρικού της Αττικής.

The Answer: Η απάντηση σε όσους πιστεύουν πως το κλασσικό ροκ είναι νεκρό!

Οι Answer έρχονται από τη Βόρεια Ιρλανδία και με επιρροές όπως Led Zeppelin, Free, Thin Lizzy, The Who, Rolling Stones, Deep Purple, AC/DC, Black Sabbath, Bad Company, Blue Cheer, Grandfunk Railroad, Allman Brothers, The Cult, The Black Crowes και άλλους. Με τους heavy / hard rock ήχους τους έχουν ξαφνιάσει ευχάριστα πολλούς που πίστευαν πως το classic rock δεν υπάρχει πια.

Μετά από μια πρόσφατη συναυλία τους στο Λονδίνο ο θρυλικός Jimmy Page, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους θεατές του show, δήλωσε ενθουσιασμένος από την σκηνική τους παρουσία αλλά και από τα εκπληκτικά τους κομμάτια. Έχουν κάνει support σε περιοδείες των Alterbridge, Deep Purple και Therapy, ενώ παλιότερα έχουν παίξει σε συναυλία που είχε γίνει προς τιμή του μοναδικού Phil Lynott (Thin Lizzy), του οποίου η μητέρα είναι μια από τις μεγαλύτερες θαυμάστριες του συγκροτήματος (!!!!). Μάλιστα, επέτρεψε στον Michael Waters, μπασσίστα του group, να είναι ο πρώτος που θα ανοίξει τη θήκη με το μπάσσο του θρυλικού leader αυτού του μεγάλου Ιρλανδικού hard rock συγκροτήματος, μετά το θάνατο του, για να παίξει.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Olympic Studio του Λονδίνου, από όπου έχουν περάσει ονόματα όπως οι Led Zeppelin, Jimi Hendrix, κ.α. Την παραγωγή έκαναν οι Andy Bradfield & Avril Mackintosh και τα μιξαρίσματα ο Chris Sheldon (Foo Fighters).

Το ‘Rise’ είναι ένας δίσκος που αντιπροσωπεύει απόλυτα τους Answer και τις μουσικές αλλά και στιχουργικές τους δυνατότητες.

Οι Answer αποτελούνται από τους:

Cormac Neeson – φωνητικά
Paul Mahon – κιθάρα
Michael Waters – μπάσσο
James Heatley – drums

Μερικά από όσα έγραψε ο Τύπος γι’ αυτούς:

The Answer are superstars already, it would be cruel not to make their dreams come true" - Kerrang! KKKKK

”There is nothing wrong with doing what comes naturally, and nothing seems more natural to The Answer than rock 'n' roll" – Rocksound

"The Answer have the languid swagger of Free and the Stones, this band are going to be huge" - Kerrang!

"The best british rock debut of the decade! Believe it!" - Classic Rock

WHAT’S THE BUZZ?

Δημιουργήθηκαν το 1992 από τους Χρήστο Κισατζεκιάν (μπάσσο, φωνητικά), Τάκη Καλατζή (κιθάρα) και Σωτήρη Λαγωνίκα (drums, φωνητικά). Πέρασαν ολόκληρο τον επόμενο χρόνο κάνοντας εντατικές πρόβες, γεμάτες progressive, heavy rock και blues αυτοσχεδιασμούς, οι οποίοι άρχισαν να αποκτούν συγκεκριμένη μορφή με την προσχώρηση της σημερινής τραγουδίστριας του συγκροτήματος, Jane Σαμπανίκου, το 1993.

Mέσα στην επόμενη χρονιά, είχαν συγκεντρώσει αρκετό υλικό, το οποίο αποφάσισαν να ηχογραφήσουν σε ένα demo που απέσπασε ιδιαίτερα θετικές κριτικές από τα μουσικά περιοδικά της εποχής. Το 1996, ο κιθαρίστας Τάκης Καλατζής εγκαταλείπει το συγκρότημα και τη θέση του καταλαμβάνει, για δύο χρόνια, ο Λεωνίδας Χρονόπουλος που, με τη σειρά, του θα αντικατασταθεί από τον σημερινό κιθαρίστα του σχήματος, Φίλιππο Σκλαβενίτη.
Με αυτή τη σύνθεση, οι What’s The Buzz? δούλεψαν σκληρά πάνω σε παλιό, αλλά και νέο, υλικό το οποίο τελικά ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν, το 2000, στο ομώνυμο ντεμπούτο album τους, το οποίο διανεμήθη στην αγορά από την γνωστότερη, ίσως, ανεξάρτητη εταιρεία στην Ελλάδα, την Hitch Hyke Records.
Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρονών που υπάρχουν σαν συγκρότημα, οι What’s The Buzz? έχουν πραγματοποιήσει σωρεία εμφανίσεων στις γνωστότερες Αθηναϊκές rock σκηνές, έχοντας ανοίξει συναυλίες για μεγάλα ονόματα του διεθνούς ρεπερτορίου, όπως οι Βρετανοί doomsters Cathedral και οι Σουηδοί Spiritual Beggars (αμφότερα τα live έγιναν στο Ρόδον Club), οι βετεράνοι Manfred Mann’s Earth Band (στο Ark no. 6) και οι Whitesnake (στο Castle Rock Festival, στα Ιωάννινα).
Οι What’s The Buzz? έχουν ήδη ξεκινήσει να δουλεύουν πάνω σε νέο υλικό, προετοιμάζοντας το δεύτερο album τους.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured