Δελτίο Τύπου

To κανάλι Viasat History το οποίο προβάλλεται μέσα από τη Nova, κορυφαίο πάροχο συνδυαστικών υπηρεσιών οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στην Ελλάδα, έχει ετοιμάσει μία συγκλονιστική σειρά ντοκιμαντέρ τριών, ωριαίων επεισοδίων για μία από τις σημαντικότερες μάχες στην ιστορία του ‘Β Παγκοσμίου Πολέμου, τη μάχη της Κρήτης. Κάθε ένα από τα τρία επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ, «Η Μάχη της Κρήτης», θα προβληθεί κοντά στην ημερομηνία επετείου της μάχης (20 Μαΐου 1941) και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 18, την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Μαΐου, αντίστοιχα, από το Viasat History, στις 22:00. Όλη η σειρά ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμη μετά την προβολή της (μία ημέρα μετά από την προβολή του κάθε επεισοδίου) και στην υπηρεσία Nova On Demand, έτσι ώστε οι συνδρομητές της Nova να έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν όποτε θέλουν και όπου και αν βρίσκονται.


«Η Μάχη της Κρήτης» καταγράφει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του ‘Β Παγκοσμίου Πολέμου στην περίφημη μάχη, καθώς και την επακόλουθη τετραετή κατοχή του νησιού της Κρήτης από τις γερμανικές δυνάμεις. Με τη βοήθεια βίντεο από ντοκιμαντέρ της εποχής και γραφικές αναπαραστάσεις, αλλά και με τη συμβολή ειδικών επιστημόνων και επιζώντων, το ντοκιμαντέρ επισκέπτεται την Κρήτη και τα πεδία των μαχών για να διερευνήσει την ιστορία αυτής της συγκλονιστικής μάχης και τον απόηχό της.


Η μάχη της Κρήτης διεξήχθη από την 20η Μαΐου 1941 μέχρι και την 1η Ιουνίου. Με την επιχείρηση αυτή οι Γερμανοί κατέλαβαν το νησί από τις αγγλοελληνικές συμμαχικές δυνάμεις, ωστόσο αυτή τους η επιτυχία κόστισε τόσο πολύ ώστε να μην επιχειρήσουν ξανά άλλη αεροπορική έφοδο της ίδιας κλίμακας κατά τη διάρκεια του πόλεμου. Σήμερα, η μάχη της Κρήτης θεωρείται η πρώτη μεγάλη αεραποβατική επιχείρηση και παραμένει μοναδική στο ότι ο κύριος αντικειμενικός στόχος κατελήφθη εξ ολοκλήρου από αέρος. Η μάχη της Κρήτης θεωρείται επίσης μια πολύ σημαντική σελίδα στην ελληνική ιστορία, λόγω της σθεναρής αντίστασης που προέβαλλαν οι Κρητικοί εναντίον των αριθμητικά ανώτερων Γερμανών και του μεγάλου τιμήματος που είχε η επίθεση, για τις Γερμανικές δυνάμεις.


#MenoumeParea

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured