Ναταλία Πετρίτη

Ιστορία έγραψε για ακόμη μια φορά στην καριέρα της η Beyoncé, αφού η ίδια είναι πλέον και επίσημα η πρώτη μαύρη γυναίκα στην κορυφή του Country Chart του Billboard, χάρη στο κομμάτι Texas Hold ‘Em”. Το νέο single της Beyoncé προσγειώθηκε κατευθείαν στην κορυφή του Hot Country Songs chart του Billboard, παρά τις προσπάθειες διάφορων ραδιοφωνικών σταθμών για μποϋκοτάζ. Αυτό πήρε τη θέση των Zach Bryan και Kacey Musgraves με το “I Remember Everything”, που βρισκόταν στην κορυφή εδώ και 20 εβδομάδες. Το επόμενο country single της τραγουδίστριας με τίτλο “16 Carriages” βρίσκεται στο No. 9 της ίδιας λίστας.

Σύμφωνα με το Billboard, το “Texas Hold ‘Em” μετρά σήμερα 19.2 εκατομμύρια streams και 39,000 παραδοσιακές πωλήσεις, ενώ το “16 Carriages” ακολουθεί με 10.3 εκατομμύρια streams και 14,000 πωλήσεις.

Η ιστορική επιτυχία της Beyoncé εκκινεί τη συζήτηση σχετικά με τους gatekeepers και τις συστημικές ανισότητες στον κόσμο της country μουσικής στην Αμερική, τα  charts της οποίας κατακλύζονται διαχρονικά αποκλειστικά από λευκούς άνδρες, παρά τις βαθύτατες ρίζες της εν λόγω μουσικής στον μαύρο πολιτισμό.

Η επιτυχία της Beyoncé έρχεται λίγο μετά από αυτή της Tracy Chapman, η οποία έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που έγραψε μόνη της ένα No. 1 country κομμάτι. Η αναγνώριση ήρθε χάρη στη διασκευή του Luke Combs στο θρυλικό “Fast Car”.

“Texas Hold ‘Em” και “16 Carriages” περιλαμβάνονται στον νέο δίσκο της Beyoncé με τίτλο Act II. Αυτός θα κυκλοφορήσει στις 29 Μαρτίου και αποτελεί το δεύτερο κεφάλαιο της τριλογίας που άνοιξε με το Renaissance του 2022.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured