Ναταλία Πετρίτη

Για τον αείμνηστο Kurt Cobain μίλησε πρόσφατα ακόμη ένας μεγάλος τραγουδιστής και στιχουργός της γενιάς του, ο ταλαντούχος Billy Corgan. Σε συνέντευξή του στον Zane Lowe του Apple Music, ο frontman των Smashing Pumpkins, που υπήρξαν επίσης κομβικό όνομα της alternative-rock έκρηξης των ’90s, φαίνεται πως αποκάλεσε τον Cobain «τον μεγαλύτερο αντίπαλό του». Ο ίδιος συνέκρινε την κληρονομιά των Pumpkins με αυτή των Nirvana.

Pixel

«Θέλω οι Pumpkins να βρίσκονται στην κορυφή των μεγάλων της γενιάς τους. Αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γράψω 800 κομμάτια για να συμβεί, τότε θα το κάνω. Δεν ντρέπομαι γι’ αυτό. Θα συνεχίζω λέγοντας πάντα ότι ο Kurt ήταν ο πιο ταλαντούχος τύπος της γενιάς μας. Ο Kurt είχε τόσο ταλέντο που ήταν τρομακτικό. Ήταν στο μέγεθος του ταλέντου του John Lennon, όπου αναρωτιέσαι «πώς γίνεται να έχεις όλο αυτό το ταλέντο;». Ή ο Prince, κατάλαβες; Όμως ο Kurt δυστυχώς δεν είναι εδώ. Οπότε κοιτάζω γύρω μου και σκέφτομαι: «ΟΚ, θα μπορούσα να νικήσω σίγουρα τους άλλους»», δήλωσε ο Corgan.

Μιλώντας για τον θάνατο του Kurt Cobain, ο Corgan συνεχίζει: «Όταν πέθανε ο Kurt, έκλαψα γιατί έχασα τον σπουδαιότερο αντίπαλό μου. Θέλω να κερδίζω τους καλύτερους. Δεν θέλω να κερδίζω το πρωτάθλημα επειδή είμαι απλά εγώ και ένα μάτσο βλάκες».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Corgan αναφέρθηκε και σε άλλα acts, όπως οι Deftones και ο ταλαντούχος Chino Moreno, οι Radiohead και οι U2.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Billy Corgan για το Apple Music.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured