Ναταλία Πετρίτη

Η προβολή της ταινίας σε on demand μορφή έληξε. Ευχαριστούμε! 

Αν μπορεί να πει κανείς ότι υπήρξε ένας άνθρωπος που απαθανάτισε μερικές από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της rock ιστορίας, αυτές που σήμερα συνιστούν τους μύθους που μας αρέσει να ακούμε και να παρακολουθούμε, αυτός ήταν ο Mick Rock.

Ο πρόσφατος θάνατος του θρυλικού φωτογράφου των μουσικών των '70s, που είχε προσωπική σχέση με τον David Bowie, τον Iggy Pop και τον Lou Reed κ.α., κάνει το καταπληκτικό «Shot! The Psycho-Spiritual Mantra of Rock» ένα επίκαιρο ντοκιμαντέρ για όλες εκείνες τις στιγμές που έζησε και που, μέσω αυτών των διηγήσεων, αλλά και των φωτογραφιών του, έμειναν στην ιστορία.

Αυτό το ντοκιμαντέρ έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε δωρεάν από το Avopolis Music Network, ως ένα ακόμα δώρο - για όλους όσοι εξιτάρονται από τους ροκ μύθους και τις ιστορίες τους.

Μετά τα 2 Backstage Festival, το καλοκαίρι του 2020 (που βραβεύτηκε και στα Digital Media Awards ως Best Outstanding New Project και έφτασε τα 900.000 impressions) και το καλοκαίρι του 2021 (όταν σχεδόν διπλασίασε τις συνολικές θεάσεις του), το Avopolis.gr επιστρέφει το απόγευμα της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς και για όλο το Σαββατοκύριακο, με μια μίνι, one-off εκδοχή του. Με τη δωρεάν on demand προβολή του απόλυτου ντοκιμαντέρ για τις rock περσόνες των '70s (και όχι μόνο).

Μαζί με τους προαναφερθέντες, O Mick Rock δούλεψε με τους Pink Floyd, τους Queen, την Debbie Harry, τη Madonna, τον Snoop Dogg, τη Miley Cyrus και πολλούς άλλους. Είναι αδύνατον να μην έχετε δει κάποια από τα διάσημα πορτρέτα ή εξώφυλλα δίσκων που γεννήθηκαν από τον φακό του.

Η δουλειά του με τον David Bowie θεωρείται μέχρι σήμερα η πιο σημαντική και αναγνωρίσιμη, ενώ οι φωτογραφήσεις του για τα εξώφυλλα των κλασικών δίσκων Queen II, Raw Power και Transformer άφησαν ιστορία.

Εκτός από τις ιστορίες που διηγείται και τις εικόνες, στο ντοκιμαντέρ υπάρχει απίστευτο ηχητικό υλικό με φιλικές συνομιλίες με ονόματα όπως ο David Bowie την εποχή του Ziggy Stardust, ο οποίος ακούγεται να λέει πως «ο καλλιτέχνης δεν είναι παρά ένα αποκύημα της φαντασίας του κοινού».

Ο ίδιος λέει στις αναπολήσεις του ότι πριν ακόμα γίνουν γνωστοί οι Queen, o Freddie Mercury «γέμιζε Κολοσσαία στο μυαλό του», ότι ο Iggy έμοιαζε απολύτως με ιγκουάνα και ότι η Debbie Harry ήταν τόσο όμορφη που ήταν αδύνατο να της τραβήξεις κακή φωτογραφία.

Αν όντως κάθε φωτογραφία είναι 1000 λέξεις, τότε ο Mick Rock άφησε πίσω του το πιο μεγάλο και διαχρονικό βιβλίο της pop και rock κουλτούρας.

Του πήρε μια ζωή για να το «γράψει», χρειαζόμαστε μια ζωή για να το «διαβάσουμε», αλλά θα χρειαστούμε μόλις μιάμιση ώρα για να εμπνευστούμε.


Podcast από τον Μάκη Μηλάτο

Ακούστε εδώ το podcast του Μάκη Μηλάτου για τον Mick Rock, τις μουσικές και τους ήχους που συνδέσαμε μ' αυτόν (ή που ο ίδιος συνδέθηκε μαζί τους), και "ψηθείτε" μαζί μας...


Δείτε εδώ το trailer:

shot-poster

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured