news.team

Λίγα 24ωρα μετά τη διακοπή απεργίας πείνας που διήρκησε 323 μέρες, ο Ibrahim Gökçek, μέλος του συγκροτήματος Grup Yorum, άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική.

Πρόκειται για ένα ακόμα μέλος του συγκροτήματος Grup Yorum που πεθαίνει, καθώς η επίσης απεργός πείνας, Helin Bolek, κατέληξε στις αρχές Απριλίου.

Η κατάσταση του Ibrahim Gökçek φαίνεται ότι ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη όταν μεταφέρθηκε στην εντατική, σταματώντας την απεργία πείνας που έκανε με αίτημα την απελευθέρωση των μελών του συγκροτήματος και την ελεύθερη πραγματοποίηση συναυλιών.

Τα μέλη του Grup Yorum είχαν ανακοινώσει ότι ο «πολιτικός στόχος» της διαμαρτυρίας τους έχει επιτευχθεί, καθώς η πολυετής μάχη που δίνουν ενάντια στην κυβέρνηση Ερντογάν έγινε, πλέον, γνωστή σε όλο τον κόσμο και χιλιάδες πολίτες, ακτιβιστές, καλλιτέχνες, κόμματα και οργανώσεις έχουν σταθεί στο πλευρό τους ασκώντας πίεση στην Άγκυρα. Μετά από συνάντηση με το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, εκπρόσωποι κομμάτων και διανοούμενοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στα αιτήματα του γκρουπ. Μετά από αυτή την εξέλιξη, το Grup Yorum έκανε επίσημο αίτημα προς τις τουρκικές αρχές για να πραγματοποιήσει συναυλίες σε τρεις πλατείες της Κωνσταντινούπολης και μία στη Σμύρνη.

Για τον λόγο αυτό ο İbrahim Gökçek αποφάσισε να κάνει «παύση» στην απεργία πείνας, αναμένοντας τις εξελίξεις. Δυστυχώς, όμως, δεν τα κατάφερε.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured