Καλά κρατεί ο ενθουσιασμός για την επανένωση των My Chemical Romance

Το Black Parade ξαναμπαίνει στα αμερικάνικα charts

news.team
news.team
Μπορεί να την επισκίασε η ανακοίνωση της επανένωσης των Rage Against The Machine, αλλά για κάποιους -αρκετούς, καθώς φαίνεται- μουσικόφιλους η «μεγάλη είδηση» ήταν τελικά η επανένωση των My Chemical Romance. Ενός γκρουπ που δεν αγαπήθηκε ιδιαίτερα από την κριτική και το εναλλακτικό ακροατήριο, μα αποδεικνύει τώρα ότι έχει πολύ πιστούς fans.

Ξεκινώντας από το Newark του Νιού Τζέρσεϊ το 2001, οι My Chemical Romance καβάλησαν στον emo ενθουσιασμό του αμερικάνικου pop punk ήχου και έγιναν μία από τις μεγάλες εμπορικές δυνάμεις των '00s, με το άλμπουμ Three Cheers For Sweet Revenge του 2004 να θέτει τις βάσεις (Η.Π.Α. #28, Βρετανία #34, Αυστραλία #38, Γερμανία #57, Ιαπωνία #73) και το The Black Parade του 2006 να τους εκτοξεύει σε παγκόσμια δημοτικότητα (Η.Π.Α. #2, Βρετανία #2, Αυστραλία #3, Γαλλία #69 Καναδάς #2, Γερμανία #11, Ιαπωνία #10). Παρά ταύτα, το 2013 το γκρουπ ανακοίνωσε τη διάλυσή του, αν και επισήμως δεν επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για τσακωμούς στο εσωτερικό του.

Τελευταία μέρα του Οκτώβρη, ωστόσο, οι My Chemical Romance έκαναν την έκπληξη ανακοινώνοντας την επανένωσή τους για μία και μόνη αμερικάνικη συναυλία -στο Shrine Expo Hall του Λος Άντζελες, στις 20 Δεκεμβρίου.

Ο ενθουσιασμός, όμως, υπήρξε πραγματικά μεγάλος και σύντομα το reunion απόκτησε μονιμότερο χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να στήνεται τώρα μια παγκόσμια περιοδεία. Τόσες δε μέρες έπειτα, ο ντόρος δεν έχει κοπάσει, με αποτέλεσμα να ανέβουν και πάλι οι πωλήσεις του The Black Parade. Τόσο, μάλιστα, ώστε να καταφέρει να ξαναμπεί στο αμερικάνικο top-100 (στο #92), 13 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Την είδηση επιβεβαίωσε επισήμως το Billboard, με τους ίδιους τους My Chemical Romance να δηλώνουν ότι «είναι πραγματικά απίστευτη η χαρά που έχουμε πάρει, σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, αλήθεια δεν το περιμέναμε αυτό».

FEATURED TODAY

Στο νέο του Diggin' ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει δυνατά το ομώνυμο ντεμπούτο των MadMadMad, που γεννήθηκαν από τα σπλάχνα των Ill Considered και νιώθει ...

Μαύροι Πάνθηρες, chicanos, ασιάτες, LGBTQ κοινότητα, φόνοι, αντικουλτούρα, μουσική στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του '60 αποτελούν τα κινητήρια ...

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, αφού μας πήραν το moshing και

Top
0
Shares