Μπορεί να μην ήταν η πρώτη γυναίκα ράπερ, πάντως η θηλυκή παρουσία στο χιπ χοπ θα είχε χάσει σημαντικά σε εμβέλεια δίχως την παρουσία της Melissa Arnette "Missy" Elliott από το Portsmouth της Βιρτζίνια, η οποία σίγουρα τάραξε τα νερά πίσω στο 1997, όταν κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της Supa Dupa Fly (Η.Π.Α. #3, Βρετανία #124).

Παρά την επιδραστικότητά της, ωστόσο, η Missy Elliott σιώπησε μετά το άλμπουμ του 2005 The Cookbook (Η.Π.Α. #2, Βρετανία #33, Αυστραλία #19, Γαλλία #54, Γερμανία #19), διαλέγοντας να μείνει στο προσκήνιο μόνο μέσω συνεργασιών με καλλιτέχνες του ευρύτερου «μαύρου» ήχου, οι οποίες αφορούσαν σε δικά τους εγχειρήματα.

Φέτος, ωστόσο, έκανε την έκπληξη, επιστρέφοντας με το ΕΡ Iconology -την πρώτη της νέα δουλειά εδώ και 14 χρόνια (Η.Π.Α. #24, Καναδάς #52). Με την οποία και κάλεσε τους fans να επιστρέψουν μαζί της «σε έναν καιρό όπου ένιωθες τη μουσική να είναι καλή και μας έκανε να θέλουμε να χορέψουμε».

Τώρα, το σχετικό promo τονώνεται με ένα επίσημο βιντεοκλίπ για το τραγούδι "DripDemeanor", μια συνεργασία της Elliott με τη μέχρι πρότινος άγνωστη R'n'B τραγουδίστρια Sum1: το συν-σκηνοθέτησε η ίδια μαζί με τον Derek Blanks και μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Στο κλιπ παίζει μάλιστα και η Teyana Taylor, η οποία κάνει την ξεναγό από το μυστηριώδες Hall of Missy.

{youtube}-t1OhN5-mBE{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured