Βομβαρδιζόμαστε τελευταία με δημοσιεύματα για την k-pop της Άπω Ανατολής, την οποία ο αγγλοσαξονικός Τύπος (δείχνει να) σπρώχνει ως «next big thing». Αλλά φαίνεται ότι ήρθε η ώρα και για το ...j-metal να διαβεί τα σύνορα της χώρας παραγωγής του.

Ο λόγος βέβαια για το γιαπωνέζικο metal, το οποίο έχει λάβει μια απροσδόκητη όσο και αμφιλεγόμενη δημοσιότητα χάρη στη δράση του συγκροτήματος Babymetal -το οποίο μπλέκει το heavy metal με τη γιαπωνέζικη ποπ, εκπροσωπώντας ένα υποείδος που στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ονομάζουν «kawaii metal». Το τελευταίο τους άλμπουμ Metal Resistance (2016) έφερε το γκρουπ στο #2 της Ιαπωνίας, αλλά σημείωσε και εντυπωσιακές επιδόσεις στις βασικές για τη μουσική διεθνείς αγορές: #39 στις Η.Π.Α., #15 στη Βρετανία, #7 στην Αυστραλία, #108 στη Γαλλία, #74 στον Καναδά, #36 στη Γερμανία. Τον Οκτώβριο μάλιστα βγαίνει και ο νέος τους δίσκος Metal Galaxy και πολλοί είναι όσοι αναμένουν ακόμα μεγαλύτερα διεθνή «σκορ».

Φαίνεται όμως ότι το ρεύμα είναι γενικότερο, αν κρίνουμε από την απόφαση να στηθεί το πρώτο στην ιστορία Φεστιβάλ Γιαπωνέζικου Metal με έδρα όχι την Ιαπωνία ή κάποια άλλη χώρα της περιοχής, αλλά το Λονδίνο. 

Το Metal Matsuri -όπως θα ονομάζεται- θα διεξαχθεί στο O2 Academy του Islington, προορίζεται μάλιστα να είναι διήμερο (4 και 5 Οκτωβρίου), φιλοξενώντας 10 συνολικά μπάντες από την Ιαπωνία. Headliners της 1ης ημέρας θα είναι οι (εικονιζόμενες) Mary's Blood, μπάντα με 10ετή δράση και power metal ήχο, ενώ στη 2η μέρα πρωταγωνιστούν οι Unlucky Morpheus, γκρουπ με μελωδικές speed metal συμπάθειες, οι οποίοι έχουν μια ήδη ογκώδη δισκογραφία (14 άλμπουμ).

{youtube}MLM2unV0kwU{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured