Πόσο δημοφιλές είναι τελικά το ...γιαπωνέζικο metal;

Το πρώτο φεστιβάλ της σκηνής δεν θα λάβει χώρα στην Άπω Ανατολή, αλλά στο Λονδίνο

news.team
news.team

Βομβαρδιζόμαστε τελευταία με δημοσιεύματα για την k-pop της Άπω Ανατολής, την οποία ο αγγλοσαξονικός Τύπος (δείχνει να) σπρώχνει ως «next big thing». Αλλά φαίνεται ότι ήρθε η ώρα και για το ...j-metal να διαβεί τα σύνορα της χώρας παραγωγής του.

Ο λόγος βέβαια για το γιαπωνέζικο metal, το οποίο έχει λάβει μια απροσδόκητη όσο και αμφιλεγόμενη δημοσιότητα χάρη στη δράση του συγκροτήματος Babymetal -το οποίο μπλέκει το heavy metal με τη γιαπωνέζικη ποπ, εκπροσωπώντας ένα υποείδος που στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ονομάζουν «kawaii metal». Το τελευταίο τους άλμπουμ Metal Resistance (2016) έφερε το γκρουπ στο #2 της Ιαπωνίας, αλλά σημείωσε και εντυπωσιακές επιδόσεις στις βασικές για τη μουσική διεθνείς αγορές: #39 στις Η.Π.Α., #15 στη Βρετανία, #7 στην Αυστραλία, #108 στη Γαλλία, #74 στον Καναδά, #36 στη Γερμανία. Τον Οκτώβριο μάλιστα βγαίνει και ο νέος τους δίσκος Metal Galaxy και πολλοί είναι όσοι αναμένουν ακόμα μεγαλύτερα διεθνή «σκορ».

Φαίνεται όμως ότι το ρεύμα είναι γενικότερο, αν κρίνουμε από την απόφαση να στηθεί το πρώτο στην ιστορία Φεστιβάλ Γιαπωνέζικου Metal με έδρα όχι την Ιαπωνία ή κάποια άλλη χώρα της περιοχής, αλλά το Λονδίνο. 

Το Metal Matsuri -όπως θα ονομάζεται- θα διεξαχθεί στο O2 Academy του Islington, προορίζεται μάλιστα να είναι διήμερο (4 και 5 Οκτωβρίου), φιλοξενώντας 10 συνολικά μπάντες από την Ιαπωνία. Headliners της 1ης ημέρας θα είναι οι (εικονιζόμενες) Mary's Blood, μπάντα με 10ετή δράση και power metal ήχο, ενώ στη 2η μέρα πρωταγωνιστούν οι Unlucky Morpheus, γκρουπ με μελωδικές speed metal συμπάθειες, οι οποίοι έχουν μια ήδη ογκώδη δισκογραφία (14 άλμπουμ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O frontman των Arcade Fire ανακοίνωσε τον δεύτερο σόλο δίσκο του. Ακούστε το πρώτο single, "Surrender".

Πάνω από 3 εκατ. μουσικά αναμνηστικά έχουν πωληθεί ανά τον κόσμο τον τελευταίο χρόνο, μέσα από την πλατφόρμα της eBay.

Ακούστε και δείτε το "Monumental" στο οποίο ο μουσικός «πειράζει» τον Ολυμπιακό Ύμνο για τις ανάγκες της ...

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, τα λέει με έναν χατζημεταλλά,

Λίγο πριν την προβολή του Ζητείται Διέξοδος στο Backstage Film Festival (Κυριακή 12/7), ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ μίλησε στη Βασιλεία Μαξακούλη και το ...

Top