Αρέσει το καινούριο τραγούδι των Alcest

Δείτε το βιντεοκλίπ για το "Protection"

news.team
news.team

Πλάνα στη θάλασσα ανάκατα με πλάνα μυστηριώδη, με μια περίτεχνη χορογραφία του Danilo Andres, την οποία εκτελεί η ηθοποιός και χορεύτρια Susanne Engbo Andersen. 

Όλα αυτά ήταν αρκετά ώστε ο Craig Murray να εικονοποιήσει με εξαίσιο τρόπο το "Protection", το νέο δηλαδή τραγούδι των Alcest, οι οποίοι δείχνουν να επιστρέφουν με φόρα στο δισκογραφικό τοπίο, λαμβάνοντας καλό feedback από τα μουσικόφιλα social media: μπορείτε να δείτε το βιντεοκλίπ στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης. 

To γαλλικό γκρουπ έχει πετύχει να γίνει σημαία του σκληρού ήχου τα τελευταία χρόνια ανακατεύοντας black metal στοιχεία με μια shoegaze αισθητική, τραβώντας προς το μέρος του κοινό από πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις. Τελευταία μέχρι στιγμής εμφάνισή του στη δισκογραφία ήταν το άλμπουμ του 2016 Kodama (Η.Π.Α. #208, Γερμανία #15), το οποίο τους έφερε το 2017 και στην Ελλάδα, για μια συναυλία με τείχη από θόρυβο και πνευματική ενδοσκόπηση, που όμως έλαχε χλιαρής προσέλευσης (δείτε τι έγραψε ο ανταποκριτής μας Δημήτρης Μεντές, πατώντας εδώ).

«Είναι μάλλον ένα από τα πιο βαριά μας και αυθόρμητα τραγούδια», σχολίασε ο ηγέτης της μπάντας Neige, «που μιλάει για τις εσωτερικές συγκρούσεις, για την ένταση μεταξύ των πιο πνευματικών και των πιο σκοτεινών μας πλευρών».

Για τους Alcest, το "Protection" προλογίζει έναν νέο δίσκο με τίτλο Spiritual Instict, ο οποίος θα κυκλοφορήσει από τη Nuclear Blast στις 25 Οκτωβρίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Radiohead, Cure, Nick Cave, PJ Harvey, Dua Lipa, ανάμεσα στους καλλιτέχνες που υπογράφουν ανοιχτή επιστολή προς

Ακούστε το "Manganese" που αποτελεί μέρος της deluxe έκδοσης του φετινού τους δίσκου, Mixing Colours.

Οι Ιρλανδοί ξαναχτυπούν με ένα ακόμη πολύ δυνατό single.

FEATURED TODAY

Κάθε μήνα το Avopolis θα συγκεντρώνει τους δίσκους που έμειναν λίγο παραπάνω στα ακουστικά του. Ο Ιούνιος συνέχισε το σερί πολύ δυνατών κυκλοφοριών και μεταξύ

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος βάζει να παίζει -στο CD player, αυτή τη φορά- το Absent Friends των Divine Comedy και σκαλίζει ...

Ο Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο νέο του Listomania, κάνει τον δισκογραφικό απολογισμό του για το πρώτο μισό του 2020, που αποδείχθηκε

Top