50 χρόνια συμπληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από όταν ο David Bowie κυκλοφόρησε σε single το "Space Oddity" (1969). Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά του τραγούδια και, κατά πολλούς, το πρώτο του αριστούργημα, το οποίο τον έφερε στο #1 της Βρετανίας, στο #15 των Η.Π.Α., στο #31 της Αυστραλίας, στο #1 της Γαλλίας, στο #16 του Καναδά, στο #40 της (Δυτικής, τότε) Γερμανίας και στο #99 της Ιαπωνίας.

Ο μισός αυτός αιώνας ζωής γιορτάστηκε από την Parlophone με μια επανέκδοση του single σε ένα σπέσιαλ EP box set, το οποίο περιείχε την ιστορική έκδοση του 1969 σε ανατύπωση (με το "Wild Eyed Boy From Freecloud" ως b-side), αλλά και 2 φρέσκα remixes  δια χειρός του παραγωγού και επί σειρά ετών συνεργάτη του Bowie, Tony Visconti. Υπενθυμίζουμε ότι στην ορίτζιναλ ηχογράφηση του "Space Oddity", αν και ο Visconti ήταν παρών ως μουσικός, δεν υπέγραψε την παραγωγή. Αντιθέτως, αυτή ήταν δουλειά του Gus Dudgeon. 

Τώρα, το remix του Visconti για το "Space Oddity" αποκτά το δικό του επίσημο βιντεοκλίπ, με τον σκηνοθέτη Tim Pope να το διασυνδέει με την επέτειο των 50 χρόνων από την αποστολή του Apollo 11, όταν ο Neil Armstrong έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο Φεγγάρι: μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω. 

Το κλιπ έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από πολλούς φίλους του David Bowie στα social media. 

{youtube}ptVbk7r4IcA{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured