news.team

Το όνομά τους σήμερα είναι μάλλον ξεχασμένο και γνώριμο μόνο στους παλιότερους φίλους του alternative rock. Όμως στον καιρό τους οι Αυστραλοί INXS επέβαλλαν την εναλλακτική τους αισθητική στο mainstream και πούλησαν 40.000.000 δίσκους σε παγκόσμια κλίμακα, με τον τραγουδιστή τους Michael Hutchence να γίνεται σύμβολο του σεξ. 

Οι INXS ξεκίνησαν από το Σίδνεϋ το 1977, μπήκαν στη δισκογραφία το 1980 με το ομώνυμο άλμπουμ, μα φάνηκε να μπαίνουν σε αναγκαστική χειμερία νάρκη το 1997, όταν ο Hutchence βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου: είχε αυτοκτονήσει, μόλις στα 37 του χρόνια. Παρά ταύτα, η μπάντα επέζησε και το 2005 -ύστερα από ένα τηλεοπτικώς επιτυχημένο ριάλιτι- όρισε ως νέο της τραγουδιστή τον J.D. Fortune. Ο τελευταίος έμεινε μαζί τους ως το 2011. Μετά την παραίτησή του, ήρθε για λίγο ο Βορειοϊρλανδός τραγουδοποιός Ciaran Gribbin, ωστόσο το 2012 οι INXS αποφάσισαν ότι είχε έρθει πια ο καιρός να διαλυθούν. 

Φέτος, ωστόσο, το γκρουπ βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα λόγω του ντοκιμαντέρ του Richard Lowenstein Mystify, ο οποίος κέντραρε στη ζωή του Hutchence. Το ντοκιμαντέρ έχει μάλιστα και το δικό του soundtrack, που κυκλοφόρησε επισήμως την Παρασκευή 5 Ιουλίου. 

Στα πλαίσια λοιπόν του σχετικού promo, δόθηκε στη δημοσιότητα μια άγνωστη ηχογράφηση του "Never Tear Us Apart", με φωνητικά από τη Γαλλίδα σταρ Mylène Farmer και τον Hutchence να κάνει ένα μικρό σχόλιο σε στυλ απαγγελίας στο φινάλε: μπορείτε να την ακούσετε μέσω Spotify, πατώντας εδώ.

To "Never Tear Us Apart" στη δημοσιευμένη του εκδοχή προερχόταν από το μοσχοπουλημένο άλμπουμ Kick του 1988 και υπήρξε επιτυχία για τους INXS (Αυστραλία #27, Βρετανία #14). Η έκδοση με τη Farmer φτιάχτηκε το 2010, αλλά το γκρουπ έδωσε τότε στη δημοσιότητα (μέσω iTunes, μόνο) μια τρίτη εκδοχή, στην οποία συμμετείχε και ο Αμερικανός τραγουδοποιός Ben Harper. 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured