news.team

Κατά κόσμον Richard Shaw, o Bushwick Bill γεννήθηκε στην Τζαμάικα μα μεγάλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ακολούθησε την οικογένειά του κατά τη μετανάστευσή της εκεί. 

Το 1986, στα 20 του χρόνια, είχε καταφέρει να γίνει εξαιρετικός χορευτής και ως τέτοιον τον πήραν οι Geto Boys. Μόνο που σύντομα ανακάλυψαν ότι ήταν και εξαιρετικός ράπερ, με αποτέλεσμα να αναρριχηθεί στις τάξεις του γκρουπ και να γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μέλη της πιο θρυλικής τους σύνθεσης -εκείνης που ηχογράφησε το horrorcore ορόσημο Grip It! On That Other Level το 1989 (Η.Π.Α. #166) και το We Can't Be Stopped του 1991 (Η.Π.Α. #24), που σήκωσε πολύ ντόρο για τους άκρως αμφιλεγόμενους στίχους του. 

Το ίδιο το εξώφυλλο του τελευταίου δίσκου, μάλιστα, αφορούσε τον ίδιο τον Bushwick Bill, καθώς τον απεικόνιζε μόλις μερικά λεπτά αφότου είχε αυτοπυροβοληθεί στο μάτι, λόγω ενός τσακωμού με την τότε κοπέλα του, όντας υπό βαριά επήρεια αλκοόλ και αγγελόσκονης. Παρά την έγκαιρη μεταφορά του στο νοσοκομείο από τους υπόλοιπους Geto Boys, έχασε το δεξί του μάτι -ο ίδιος μάλιστα ισχυριζόταν αργότερα ότι για λίγο πέθανε και ξαναγύρισε έπειτα στη ζωή. 

Το 1997 ο Bushwick Bill βρέθηκε εκτός γκρουπ ξαναγύρισε όμως στο πλάι του Wilie D και του Scarface το 2002, παραμένοντας έκτοτε μέλος, παρά την παράλληλο σόλο καριέρα του. Οι Geto Boys έχουν ωστόσο να βγάλουν δίσκο από το The Foundation του 2005 (Η.Π.Α. #19), ενώ και ο ίδιος ο Shaw σιώπησε μετά το My Testimony Οf Redemption του 2010, δίσκο έντονα επηρεασμένο από τη στροφή του στον Χριστιανισμό. 

Τον Μάρτιο, ο Bushwick Bill ανακοίνωσε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας. Από τον οποίον και πέθανε τελικά χθες στο Houston, στο Τέξας, μόλις στα 52 του χρόνια. Τον θάνατό του ανακοίνωσε στον αμερικανικό Τύπο ο γιος του, προσθέτοντας ότι ο πατέρας του έφυγε ήσυχα, περιστοιχισμένος από την οικογένειά του. 

{youtube}r-KHO6k1-xw{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured