Boy band με τα όλα του, οι BTS (Beyond The Scene) κατασκευάστηκαν το 2013 στη Σεούλ της Νότιας Κορέας από τη Big Hit Entertainment με σκοπό να κατακτήσουν την εφηβική αγορά στην κορεάτικη ποπ -και το κατάφεραν, γενόμενοι από τους αδιαφιλονίκητους σταρ των ημερών μας.

Πλέον, όμως, γράφουν και παγκόσμια ποπ ιστορία, γενόμενη η πρώτη κορεάτικη μπάντα που κατόρθωσε να κατακτήσει την κορυφή της αμερικάνικης, αλλά και της βρετανικής αγοράς.

Πρώτες «υποκλίθηκαν» οι Η.Π.Α. μέσα στο 2018, όταν το 3ο άλμπουμ των BTS Love Yourself: Tear (ήδη νούμερο 1 στη Νότια Κορέα και #3 στην Ιαπωνία) κατέκτησε το #1 των εθνικών charts, βρίσκοντας σημαντική ανταπόκριση και σε άλλες βασικές μουσικές αγορές (Βρετανία #8, Αυστραλία #6, Γαλλία #45, Καναδάς #2, Γερμανία #17).

Τώρα ήρθε η σειρά της Βρετανίας, καθώς το ολοκαίνουριο ΕΡ Map Οf The Soul: Persona προσγειώθηκε στο νούμερο 1 -κατακτώντας επίσης το #1 της Αυστραλίας και το #3 της Γερμανίας (είναι βέβαια ήδη #1 στη Νότια Κορέα).

Για αρκετούς, η επιτυχία αυτή των BTS είναι το πρώτο κεφάλαιο σε ένα μέλλον όπου η Δύση θα εκτεθεί εντονότερα στην ποπ της Άπω Ανατολής, για την οποία υπάρχει η πίστη ότι «ήρθε η ώρα της».

Άλλοι, ωστόσο, βλέπουν πίσω από την αποδοχή τους μια τεράστια καμπάνια της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας, η οποία πέρασε ακόμα και στον εναλλακτικό Τύπο -όπου διαρκώς δημοσιεύονται νέα για τους BTS εδώ και κάποιο διάστημα- με καταλύτη το περιοδικό TIME, που έχρισε το 7μελές γκρουπ ανάμεσα στους ηγέτες της νέας γενιάς, τοποθετώντας το στα πιο επιδραστικά πρόσωπα του πλανήτη. Και επισημαίνουν εμφατικά ότι ήδη από το 2012 ο Psy, χωρίς καμία τέτοια υποστήριξη, έκανε παγκόσμιο χαμό με το "Gangnam Style", φτάνοντας από το πουθενά στο #2 των Η.Π.Α. και στο #1 της Βρετανίας (επίσης Αυστραλία #1, Γαλλία #1, Καναδάς #1, Γερμανία #1, Ιαπωνία #20, Ρωσία #1, Ελλάδα #1).


Τι μέλλει γενέσθαι, θα το δούμε.

{youtube}XsX3ATc3FbA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured