news.team

Ξεκινώντας το 1987 από τη Νέα Υόρκη με πρότυπο τους Agnostic Front, οι Gorilla Biscuits αναδείχθηκαν γοργά σε σημείο αναφοράς για το αμερικάνικο hardcore punk (και ειδικά για τη Straight Edge τάση), με το πρώτο τους ειδικά άλμπουμ Start Today (1989) να σημειώνει πωλήσεις-ρεκόρ για το είδος.

Παρά ταύτα, ο βασικός κιθαρίστας και συνθέτης Walter Schreifels αποχώρησε το 1990 για να ασχοληθεί με τους Quicksand και το γκρουπ τελικά διαλύθηκε (1991) πριν τελειώσουν οι ηχογραφήσεις του 2ου άλμπουμ. Η φήμη τους ωστόσο κράτησε στον χρόνο, μεταλαμπαδεύτηκε μάλιστα και σε μια επόμενη γενιά ακροατών.

Ως αποτέλεσμα, οι Gorilla Biscuits ξαναστήθηκαν το 2005 -αρχικά για μια συναυλία που είχε σκοπό να ενισχύσει οικονομικά το περίφημο CBGB της Νέας Υόρκης, προχωρώντας τελικά σε πλήρη επανασύνδεση, χωρίς ωστόσο περαιτέρω δισκογραφικές φιλοδοξίες.

Τον Οκτώβριο του 2018, οι Gorilla Biscuits ήταν να έρθουν επιτέλους και στην Ελλάδα, για πρώτη φορά. Ένα ατύχημα όμως του τραγουδιστή τους Anthony Civarelli, τους ανάγκασε να ακυρώσουν αρκετές εμφανίσεις, μεταξύ των οποίων και αυτήν.

Τελικά η διοργανώτρια εταιρία Hardtime Athens ανακοίνωσε νέα ημερομηνία για το φετινό καλοκαίρι (Κυριακή 2 Ιουνίου, στο An Club), αλλά η ατυχία ξαναχτυπά τους Gorilla Biscuits: όπως επιβεβαίωσαν μέσω social media, ο δεύτερος κιθαρίστας τους Alex Brown βρέθηκε νεκρός μόλις στα 52 του χρόνια στο σπίτι του στο Des Moines της Αϊόβα, από εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Ο Alex Brown είχε τη δική του διαδρομή στο Straight Edge κίνημα, αφού πριν μπει στους Gorilla Biscuits λίγο πριν τις ηχογραφήσεις για το Start Today διατέλεσε μέλος στους Side By Side και στους Project X, ενώ υπήρξε κινητήριος δύναμη πίσω από το fanzine Schism, το οποίο εν τέλει λειτούργησε και ως δισκογραφική εταιρία. Ήταν επίσης απόφοιτος του περίφημου Parsons School of Design και είχε συχνά εκθέσει πίνακές του σε γκαλερί της Νέας Υόρκης, των Βρυξελλών, της Γενεύης και του Τόκυο.

«Έχασα έναν φίλο με τον οποίον μοιραστήκαμε 30 χρόνια από τη ζωή μας», έγραψε ο Civarelli: «ένα κομμάτι της καρδιάς μου πέθανε μαζί του και δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι τα όσα ζήσαμε παρέα, τις συναυλίες, τα ταξίδια, τις μεταμεσονύχτιες συζητήσεις μας».

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με τις προγραμματισμένες συναυλίες των Gorilla Biscuits, λογικά όμως δεν θα αργήσει, με δεδομένο ότι παίζουν στις 15 Μαρτίου στο Dallas του Τέξας.

{youtube}8v3NGffcb1Q{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured