Αν και η δεκαετία του 1990 είναι πλέον αρκετά πίσω στον χρόνο -μαζί της και η electronica κοσμογονία που τη χαρακτήρισε- το όνομα του Aphex Twin εξακολουθεί να εμπνέει δέος και σεβασμό, με αποτέλεσμα ένα σταθερό ενδιαφέρον για ό,τι καινούριο φτιάχνει.

Φέτος, ο ιδιόρρυθμος Ιρλανδός δημιουργός κυκλοφόρησε ένα νέο ΕΡ ονόματι Collapse, το οποίο πήρε εξαιρετικές κριτικές και τα πήγε πολύ καλά και σε εμπορικό επίπεδο (Βρετανία #11, Η.Π.Α. #113, Ιαπωνία #28).

Τώρα, ο Aphex Twin ξαναγυρνά σε ένα παλιότερό του άλμπουμ, το Drukqs του 2001 (Ιρλανδία #14, Βρετανία #22, Η.Π.Α. #154, Αυστραλία #87, Γαλλία #43), για να ξαναδουλέψει ένα από τα κομμάτια του.

Πατώντας λοιπόν εδώ, μπορείτε να μπείτε στο webstore του και να ακούσετε/αγοράσετε 2 νέες εκδοχές στο "Avril 14th": η μία λέγεται «reversed music not audio» και η άλλη φέρει τον υπότιτλο «half speed alternative version». Και οι 2 έχουν βασικά φτιαχτεί πίσω στο 2009, με χρήση του Nagra IV-S Reel To Reel 2-Track Tape Recorder, αποκτώντας τώρα ολοκληρωμένη μορφή.

Μαζί, ο Aphex Twin δημοσιεύει και το "Mangle 11", που φαίνεται να είναι μια ελαφρά επικαιροποιημένη εκδοχή του "Mangle 11 (Circuit Bent V.I.P. Mix)", το οποίο είχε βγάλει ως AFX το 2003 μα θεωρείται σπάνιο, καθώς κυκλοφόρησε μόνο σε μια συλλογή της εταιρίας Rephlex με τίτλο Rephlexions! An Album Of Braindance!.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured